Lifestyle

Komentari 0

Sretni bambus - biljka koja ne traži puno pažnje, a može biti jako interesatan ukras u kući

Sretni bambus - biljka koja ne traži puno pažnje, a može biti jako interesatan ukras u kući

Prema feng-shuiju, drevnoj kineskoj vještini uređenja prostora, ova biljka donosi sreću i pozitivno utječe na atmosferu u domu, a navodno je najučinkovitiji kad vam ga netko daruje

Sretni bambus (Dracena sanderiana) idealna je sobna biljka jer ne zahtijeva mnogo njege. Poput rezanog cvijeća, drži se u vazi s vodom koju je dovoljno nadoliti jedanput u dva tjedna.

POGLEDAJTE VIDEO: Biljke koje smanjuju stres

Iako izgledom podsjeća na pravi bambus, nije njegov rođak, nego pripada porodici ljiljana.

Ova biljka se vrlo lako prilagođava novoj sredini. Ne traži puno svjetla pa uspijeva i u tamnijim prostorijama kao što su potkrovlja i kupaonice. 

Davor Puklavec/Pixsell

Uvijene oblike stabljike možete postići tako da okrećete biljku pod različitim kutevima na izvor svjetlosti. Za to treba nešto vještine i strpljenja.

Listovi mogu požutjeti od suviše izravne svjetlosti ili klorirane vode. Najbolje je vodu ostaviti 24 sata na zraku prije zalijevanja bambusa.

Nove izdanke možete uzgojiti od matične biljke tako da oštrim nožem razrežete stabljiku. Odrezani dio smjestite u posudu sa svježom vodom.

Prema feng-shuiju, drevnoj kineskoj vještini uređenja prostora, ova biljka donosi sreću i pozitivno utječe na atmosferu u domu, a navodno je najučinkovitiji kad vam ga netko daruje.

Dvije stabljike simboliziraju ljubav, tri sreću, pet zdravlje, osam bogatstvo, devet sreću na svim poljima, a deset ispunjenje i savršenstvo. 

Najčitaniji članci