Lifestyle

Komentari 12

Stani, to je ista osoba? Profilna vs. fotka na kojoj si 'označen'

Stani, to je ista osoba? Profilna vs. fotka na kojoj si 'označen'

Za profilnu fotografiju uvijek biraš najbolju 'verziju sebe', a kada te netko označi na Facebooku ili Instagramu, izgledaš kao da si se prije 5 minuta dignuo iz kreveta. Što je stvarnost, a što laž?

Savršeno svijetlo, idealan kadar i kompozicija, pravi kut i držanje, jake boje i naravno, 'malo' photoshopa - to je tajna formula savršene Instagram fotke.

Sanjive fotke savršenih žena pune naš Instagram 'feed', a sve 'obične' se, gledajući te iste slike, osjećaju nedorasle estetici modernog doba.

POGLEDAJTE VIDEO

Taj nas je sociološki fenomen posjetio i na razliku u onim fotkama koje ljudi postavljaju za profilne i one na kojima su označeni. Na profilnoj fotografiji uvijek ispadaš najbolje, odnosno biraš najbolju 'verziju sebe', a kada te netko označi na Facebooku ili Instagramu, izgledaš kao da si se prije 5 minuta dignuo iz kreveta. Jer drugi koji objavljuju tvoje fotke ne vide 'nesavršenosti' koje ti vidiš na sebi. Ili neki vide, ali su samo zločesti i objave fotku jer su jedini oni na njoj ispali dobro.

Istina je svuda oko nas: Što je stvarnost, a što laž?

No, ipak, pronašli smo Instagram profil cure koja radi upravo suprotno. 'The Truth is Not Pretty' je naziv njenog profila na kojem u jednostavnom kolažu svakom objavom pokazuje što je zapravo namještena fotka, a što je realnost. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci