Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Stare čarape i posteljina istjerat će prašinu iz doma

Stare čarape i posteljina  istjerat će prašinu iz doma
1

Svakodnevne stvari iz doma mogu psolužiti kao izvrsno oruđe koje će lako, jeftino i brzo istjerati prašinu iz svakog ugla i spriječiti da se vrati

VIDEO

Protresti tipkovnicu s vremena na vrijeme kako biste se riješili prašine i nečistoća je dobro, ali rješava samo mali dio problema. Jer veći dio prljavštine čvrsto se “drži” za tipke. Nakon što je iskopčate iz računala, ljepljivom stranom selotejpa prođite između tipaka, a potom ih prebrišite vlažnim maramicama. Jer one će sjajno očistiti gotovo sve; ruke nakon točenja benzina, slušalicu telefona, namještaj... Čak će upiti i mrlje od tekućina na tepihu. Dok će vlažne maramice uštedjeti novac, rukavice će uštedjeti vrijeme. Brisanje vaza ili lustera s kompliciranim uzorcima krpom traje satima. Ako se na ruku stavi platnena rukavica, gotovo je za tren.  A za laštenje drvenog namještaja poslužit će kuhinjska rukavica. Kako je deblja, na jednu stranu možete nanijeti laštilo, a drugom ga skupljati. Tako umjesto da zasluženi odmor provedete u čišćenju i pospremanju doma, možete si “priuštiti” druženje ili se jednostavno odmoriti i ne raditi apsolutno ništa.

POSTELJINA ŠTITI ODJEĆU
Spremite li ljetnu odjeću u stare jastučnice ili navlake za poplun, prašina ih neće dotaći. Nakon što ih odlučite koristiti, samo ih operite u perilici.

ČAČKALICA ZA UTORE
Nakupljenu nečistoću oko tipki na daljinskom upravljaču, u sitnim pukotinama i uglovima uklonit će čačkalice. Namočite ih u alkohol i sastružite.

OMEKŠIVAČ ČISTI TV
Ako se na krpu kojom se briše prašina s ekrana stavi nekoliko kapi omekšivača, on će smanjiti statički elektricitet monitora, a time i povratak prašine.

KIŠOBRAN ZA LUSTERE
Prije no što krenete čistiti luster, otvorite kišobran i objesite ga naopačke, drškom za luster. Uhvatit će svu popadalu prašinu te leptire koji su došli preblizu vrućim žaruljama.

ISPUHIVANJE BOCOM
Prazna plastična boca, od primjerice deterdženta, zahvaljujući sitnom otvoru ispuhat će prašinu iz nedohvatljivih uglova, između tipaka na tipkovnici. Samo je treba dobro pritisnuti.

KISTOVI ZA PROZORE 
Čisti kist će pokupiti prašinu iz uglova prozora. No i zaštititi od nakupljanja nove. Namočite ga u malo dizela i pređite po prozoru te potom obrišite čistom krpom. Prašina će ga se kloniti.

ČARAPA PERE ROLETE
Metalne rolete, “venecijanere”, možete skinuti i potopiti u kadi u vodu s desetinom octa. No jednastavno ih možete i prebrisati starom čarapom na koju ste nakapali omekšivač. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku