Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Stiže Chill&Grill: Na Bundeku će roštiljati i chef Marin Rendić

Stiže Chill&Grill: Na Bundeku će roštiljati i chef Marin Rendić

Naše će meso na Chill&Grillu biti marinirano, a tehnike kuhanja koje koristim u Apetitu bit će prilagođene kako bi jela pripremili brže, ali da zadrže izvorni okus, otkrio nam je chef restorana Apetit

VIDEO

Marin Rendić je svoje mjesto na hrvatskoj gastronomskoj sceni izborio prije desetak godina, kada je otvorio restoran Pepenero u Novigradu, a u bogatom životopisu ističu se i stažiranje u Nomi i Arzaku. Otkako je krajem 2017. godine preuzeo Bistro Apetit, putanja ovog bistroa na zagrebačkom Cmroku je uzlazna. Predanim je radom i konstantnom kvalitetom tim chefa Rendića zaslužio Michelinovu preporuku, kao i 3 toke vodiča Gault&Millau, a ove godine roštiljat će na Chill&Grillu na zagrebačkom Bundeku od 27. travnja do 1. svibnja.

Impresivan portfolio ide u korak s rečenicom koju je izgovorio tijekom razgovora: „Perfekcionizam ne postoji, ali 99% je sasvim u redu“. Chef Rendić postavio je sebi visoke kriterije, a nastoji ih opravdati pozamašnim brojem radnih sati, besprijekornom organizacijom i emotivnim ulaganjem u svako jelo koje izađe iz njegove kuhinje.

- Želim svaki dan raditi na istoj razini, a to je moguće samo ako u restoranu provodim i ručak i večeru - pojašnjava. Povremeni su mu ispušni ventil vanjski projekti, no suradnje je ipak prorijedio kako bi se mogao posvetiti Bistrou Apetit.

- Nama je bitno da se gosti vrate, a to nastojimo postići hranom, servisom i kompletnim doživljajem - kazao je chef Rendić. To mu i uspijeva jer se glas o njegovom Raguu od sipe nadaleko proširio, a odličnu reputaciju ima i Ribeye tartar od mesa koje je odležalo 45 dana. Ova su jela stekla status klasika i imaju stalnu poziciju na jelovniku, koji se prilagođava sezoni, a stekla sam dojam da i prema raspoloženju. Uskoro će predstaviti i nekoliko novih jela, a inspiraciju je pronašao, između ostalog, u šparogama i ježincima.

Marin Rendić i Pevec na Chill&Grillu

Promišljeno je škrtario riječima kada je u pitanju najava izmijenjenog jelovnika, no ipak nam je više rekao o svojim planovima za nadolazeći Chill&Grill.

- Ovaj je festival dobar izazov jer ćemo, u suradnji s Pevecom, pokušati od jeftinije namirnice napraviti vrhunsku priču i vrhunsko jelo - rekao je chef Rendić. Ipak nije riječ samo o jednom jelu, već o porchetti, piletini, srdelama te fuziji kebaba i ćevapa, odličnim pecivima... Popisu ni ovdje nije kraj, ali morat ćemo ipak pričekati demonstraciju i degustaciju na zagrebačkom Bundeku.

Priprema grilla nije mu strana; grilao je i prije nekoliko godina u vlastitoj kulinarskoj emisiji Grill Boss.

Kitchen&Grill Plac: Naš recept za genijalnu marinadu i salatu
Kitchen&Grill Plac: Naš recept za genijalnu marinadu i salatu

- Dobar roštilj uvijek mora biti na ugljen i imati čelične rešetke. Bitna je temperatura, ali i tajming, kao i vrhunske marinade. Naše će meso na Chill&Grillu biti marinirano, a tehnike kuhanja koje koristim u Apetitu bit će prilagođene kako bi jela pripremili brže, ali da zadrže izvorni okus - dodao je.

Naravno, za dobar je grill potrebna i dobra energija, što nam je chef Rendić nekoliko puta napomenuo.

- Poanta vrhunskog grilla su druženje i zabava. Kad je atmosfera takva, ni grill ne može biti loš - zaključio je.

U konceptu po imenu New Experience pozivamo vas da probate jela sa svih kontinenata za koja do sada vjerojatno niste ni čuli. U njemu će kuhati renomirani chefovi i najpoznatiji food blogeri, a svake ćemo se večeri isplesati na odličnim besplatnim koncertima Nipplepeoplea, TBF-a, Kojota, Soulfingersa i mnogih drugih. Također, ove godine uveli smo novost u obliku Eco zone, namijenjene onima koji na Bundek dođu biciklom, rolama, koturaljkama, skejtovima, romobilima ili pješice. Posjetitelji će imati mogućnost provozati i hibridno plug in vozilo te ujedno saznati sve o uštedi i napajanju vozila električnom energijom.

U slučaju da dolazite s djecom, nemojte brinuti jer pripremamo i Kids zonu. Bezbrižno uživajte u iću i piću dok se oni zabavljaju u našoj sigurnoj zoni. Do Chill&Grill 3.0 New Experience festivala preostala su samo dva i pol tjedna, koja ćemo popuniti ekskluzivnim najavama chefova, restorana i glazbenika. Pratite našu web stranicu, portal Gastro.hr i društvene mreže, uskoro otkrivamo zbog čega će treći Chill&Grill festival biti još veći, bolji i zanimljiviji od prethodnih!

Kineski grill party na Bundeku: Slatko-kiseli okusi sa žara
Kineski grill party na Bundeku: Slatko-kiseli okusi sa žara

Podravka - glavni partner Chill&Grilla donosi vam sasvim novo iskustvo uživanja u hrani. Uz plaćanje Mastercard® i Maestro® karticama ostvarit ćete 10% popusta na svu hranu i piće.  U Pevec vrtnoj zoni s atraktivnim vertikalnim vrtovima, saznajte koji ste tip grill majstora i osvojite nagrade. Službeni dobavljač festivala, Mesna industrija Ravlić, osigurava vrhunsko domaće meso za svjetske specijalitete. Kisko predstavlja najfinije salate iz cijelog svijeta, a ”Jack’s wings&things” restoran fantastične okuse koje još niste probali. Petrol će vas upoznati s projektom elektromobilnosti kroz URBAN E projekt - prvom javnom mrežom električnih punionica u Zagrebu, a Mitsubishi s novim Outlander Plug in Hybridom. Tu su i "Servis za sendviče" Zvijezda majoneze, American Donut i Pekar pekarski proizvodi, kraljevsko bavarsko pivo Kaltenberg i zagrebački craft Medvedgrad.

NE VOLE NIKOGA OSIM SEBE: Ovi horoskopski znakovi su najveći egomanijaci i svi ih preziru

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam