Lifestyle

Komentari 39

Što stil svađanja govori o vašoj vezi? Jeste li dramatični ili tihi?

Što stil svađanja govori o vašoj vezi? Jeste li dramatični ili tihi?

Dragi, moramo razgovarati - riječi su na koje muškarci najčešće bježe glavom bez obzira. Ako se par stalno suočava s takvim pristupom, vrijeme je za ozbiljne promjene

Tijekom zajedničkih godina parovi razviju vlastiti stil svađanja koji otkriva puno o dinamici njihova odnosa. Parove koji viču i bacaju stvari bračni terapeuti nazivaju kraljevima drame. Pozitivna strana takve svađe jest što izbacite svu ljutnju, ali mana jest u takvoj eksploziji osjećaja mogu na vidjelo izaći stvari koje niste htjeli reći.

POGLEDAJTE VIDEO: Zašto se parovi svađaju?

Stoga prije nego 'krv proključa' treba zamoliti partnera da sjednete na trenutak. Promjena lokacije skrenut će pažnju s ljutnje i otvoriti priliku da o svemu dobro razmislite.

Dramatični duo

Kad dođe vrijeme za svađa, 'Ma nemoj?!' bi trebao biti vaš bojni poklič. Nema sumnje da u ovoj vezi ima puno strasti, ali postoji i tako puno drame. Kad se stvari zakuhaju nitko nije siguran.

Dobra vijest je da redovno iz sebe izbacujete ljutnju, stres i druge negativne osjećaje. Loša vijest je da su stvari toliko eksplozivne da se možda nikada nećete zaista pozabaviti pravim problemima.

Mi se ne svađamo

Ovakvom izjavom samo pokazujete da zatomljujete vlastite potrebe zbog partnera. Povremeno je dobro preispitati sebe i zapitati se slažete li se sa svime što ste odlučili kao par.

Ako se nikad ne svađate, time samo potvrđujete da nemate izgrađeni vlastiti identitet već sebe poistovjećujete s vezom, tvrde bračni terapeuti.

Analitičari

Ovaj par pomno analizira i najmanju sitnicu zbog toga se često umjesto na pozitivne strane fokusira isključivo na negativne. Zbog toga teško nalaze rješenje za svoje probleme koji umjesto da nestanu samo se povećavaju.

Takav pristup često prati osuđivanje, stoga je bolje prvo pitati partnera što je svojim činom mislio umjesto da isto pretpostavljate. To rađa dijalog i otklanja sumnju koja može izroditi novu svađu.

Ona kaže - on bježi

Dragi, moramo razgovarati - riječi su na koje muškarci najčešće bježe glavom bez obzira. Ako se par stalno suočava s takvim pristupom, vrijeme je za ozbiljne promjene.

Partner koji probleme gura pod tepih samo pokazuje da nije spreman poraditi na odnosu i potruditi se za svoju bolju polovicu. Stoga mu je bolje pristupiti tako da mu pokažete kako ga za ništa ne krivite već želite zajedničkim snagama pronaći rješenje. Postavite se kao da ste ravnopravni.

Tihi, ali ubojiti

Ovaj se par nikad ne svađa, već 'tihom misom' pokazuje da nešto smeta. Te tenzije osjećaju svi oko njih zbog čega im je neugodno u njihovom društvu.

Najčešće je pokazatelj da je par jednostavno odustao od svega odnosno da nema više energije za svađu, tvrde bračni terapeuti. Najbolje je prekinuti šutnju i pokušati pronaći novi način komunikacije, piše Huffington Post.