Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Što sve radimo krivo? Od male greške do velike štete za kosu

Što sve radimo krivo? Od male greške do velike štete za kosu
1

Kosu treba češljati od vrhova prema korijenu, a ne obrnuto, nije ju dobro prati svaki dan jer ostaje bez prirodnih ulja koja je štite, a ne treba pretjerivati ni s njegom

VIDEO

Sjajna i zdrava kosa san je svake žene, međutim neke pogreške, koje redovito ponavljamo, čine je slabom i suhom. Svakodnevno pranje kose i nanošenje svih mogućih proizvodima za njegu, uništavaju kosu pa ih je najbolje izbjegavati. 

Greška br. 1.: Češljanje kose od korijena prema vrhova

Češljanje pomaže u širenju prirodnih ulja od korijena do vrhova. No četkanje od korijena kose može slomiti i oštetiti kosu na sredini, a naročito na vrhovima gdje je osobito tanka i lako se petlja. Kosu češljajte najprije od vrhova i lagano se krećite prema korijenu. Pazite i kakvu četku koristite. Naime okrugla je najbolja za sve tipove i duljine kose dok slaboj kosi koja se brzo petlja najviše odgovara češalj sa širokim zupcima. 

Greška br. 2.: Pretjerivanje s proizvodima za njegu 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zbog previše proizvoda kosa može izgledati i postati teška, dok se svakodnevnim pranjem ispiru sva prirodna ulja koja štite kosu od isušivanja i oštećenja. Da bi kosa bila sjajna odaberite kvalitetan šampon i regenerator, a ostale proizvode izbjegavajte što je više moguće. 

Greška br. 3.: Sušenje kose ručnikom

Umjesto trljanja koje oštećuje kosu, pustite ručnik da lagano upije preostalu vlagu. Kosu sušite prirodnim putem, ako je to moguće, a izbjegavajte sušilo za kosu jer je visoke temperature oštećuju. 

Greška br. 4.:Tretmani visokim temperaturama

Sušilo i pegla za kosu oštećuju kosu, zato prije oblikovanja koristite posebne proizvode koji sadrže ulja za zaštitu kose. Pazite da temperatura odgovara tipu kose, a to najlakše možete provjeriti sa svojim frizerom. 

Greška br. 5.: Loša prehrana

Loše prehrambene navike pogubne su za kosu, zato pazite da unosite dovoljno vitamina C, proteina, folne kiseline, željeza i cinka. U svoju prehranu uvrstite naranče, limun, špinat, zeleno povrće, meso i mlijeko. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku