Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
3 komentara

Stotine starih ljubavnih pisama bake i djeda pretvorila u nakit

Radi se o pismima iz Drugog svjetskog rata koja su tri godine razmjenjivali baka i djed Meghan Coomes iz SAD-a. Bili su jako zaljubljeni i odvojenost im je teško padala

Foto: Facebook
3 komentara

Meghan Coomes (32) iz SAD-a razmišljala je kako je šteta da nekoliko stotina ljubavnih pisama stoji negdje u kutiji i skupljaju prašinu. Radi se o pismima iz doba Drugog svjetskog rata koja su si slali njezina baka i djed. Bili su jako zaljubljeni i odvojenost im je teško padala.

Posted by "Forever Yours, Agnes"--Wartime Love Letter Jewelry by Meg on 12. prosinca 2016

Baka i djed zvali su se Agnes i Thomas Coomes. Svaki dan su jedno drugome slali ljubavna pisma tijekom tri godine, tri mjeseca i četiri dana. Uvijek su to spominjali. Njezina baka ta je pisma čuvala više od 70 godina u obiteljskom domu i povremeno ih čitala.

A most appropriate day to read through my grandparents' WWII love letters and create wearable memories from them. God...

Posted by "Forever Yours, Agnes"--Wartime Love Letter Jewelry by Meg on 11. studenoga 2015

- Pitala sam baku mogu li uzeti jedno njezino pismo i od njega napraviti narukvicu, kako bi uvijek nosila dio obitelji sa sobom. Svidjela joj se ideja. Uzela sam ono na kojem je pisalo "Nova godina 1943." - ispričala je i dodala kako je od istog pisma izradila prsten i ogrlicu za svoju baku, i tako je sve krenulo.

Posted by "Forever Yours, Agnes"--Wartime Love Letter Jewelry by Meg on 21. siječnja 2015

Odlučila je od njih izrađivati predivnu liniju nakita - ogrlice, narukvice, prstenje, naušnice, pa čak i dugmag za manšete. Sada se njezin nakit može pronaći u mnogim trgovinama. Prodaje ga pod nazivom "Forever Yours, Agnes" jer je baka svako pismo završavala tako. Na nekim komadima nakita vidi se i otisak ruža.

Posted by "Forever Yours, Agnes"--Wartime Love Letter Jewelry by Meg on 12. prosinca 2016

- Svaki komad tog nakita ne predstavlja samo ljubavnu priču moje bake i djeda, već i sve zaljubljene koji su bili razdvojeni tijekom rata - kaže Meghan.

Here's a sneak peek of some jewelry I designed for a girl's wedding! Custom cufflinks, earrings, bracelet, and necklace are all going to be a part of her super funky outdoor wedding this year!

Posted by "Forever Yours, Agnes"--Wartime Love Letter Jewelry by Meg on 28. siječnja 2013

Cijena nakita kreće se od 50 do 100 dolara (od oko 350 do 700 kuna), a pogledati ga možete na internetskoj stranici Forever Yours, Agnes.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message