Obavijesti

Lifestyle

Komentari 37

'Strahujem da ću abnormalno velikim grudima ugušiti dijete'

Velike grudi su dosta čest problem žena. Pacijentice se obično javljaju sa problemom boli u grudnom dijelu kralježnice, a manje iz estetskih razloga, rekla nam je dr. Ana Maletić iz Poliklinike Maletić

VIDEO

Ova mlada majka boji se dojiti ili držati svoje dijete u naručju da ga ne bi ugušila. Fiona Hornby (25) iz Velike Britanije ima zaista ogromne grudi zbog makromastije - abnormalnog povećanja tkiva dojki.

HOUSE BOUND DUE TO BIG BOOBS

Grudi su joj počele rasti u dobi od 10 godina i samo su bujale. Danas su toliko velike da jedva stanu u grudnjak veličine 48 J. Zbog njih izbjegava izlaziti iz kuće, neugodno joj je. Kaže da joj uništavaju život. Zbog njihove težine ima bolove u leđima i ne može stajati više od pet minuta na nogama, a da ne osjeti bol. 

HOUSE BOUND DUE TO BIG BOOBS

- Moje grudi jednostavno nisu prestajale rasti. Bile su sve veće i veće, i sve spuštenije. Samopoštovanje mi se zbog njih totalno srozalo. Ne mogu pronaći odgovarajuću odjeću i nositi ono što odijevaju moji vršnjaci. Ne mogu pravilno spavati. Kada obavljam kućanske poslove moram se često odmarati jer je bol u leđima strašna - ispričala je.

HOUSE BOUND DUE TO BIG BOOBS

- Teško mi je izaći među ljude jer mnogi misle da imam tako velike grudi zbog debljine. Neki su me čak pitali da li sam stavila umetke. Bilo je i žena koje su komentirale da bi željele imati takve grudi. Pokušala sam im objasniti da mi te moje grudi uništavaju život - dodala je.

HOUSE BOUND DUE TO BIG BOOBS

Osim što joj njihova težina stvara probleme, poteškoće ima i sa osipom i ranama koje se pojavljuju na grudima. Jednom su joj čak poprimile ljubičastu boju što ju je strašno prepalo.

Planira otići na operaciju i smanjiti ih jer je to jedina šansa da ponovno počne normalno živjeti, prenosi Daily Mail.

Sindrom ukočene kose: Izgleda kao trol - kosa joj stalno strši
Sindrom ukočene kose: Izgleda kao trol - kosa joj stalno strši

'Velike grudi su dosta čest problem žena'

Ana Maletić, dr. med. specijalist plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije iz Poliklinike Maletić u Zagrebu kaže da su velike grudi dosta čest problem žena.

- Pacijentice se obično javljaju sa problemom boli u grudnom dijelu kralježnice, a manje iz estetskih razloga. Neke pacijentice obavljaju zahvat preko HZZO-a, tako da preko obiteljskog liječnika rade potrebne pretrage i nakon toga se upućuju na plastičnu kirurgiju u bolnice diljem Hrvatske. Obično su to velike makromastije, koje je i teško operirati u privatnoj praksi jer često trebaju duži oporavak, a ponekad i transfuziju krvi poslije operativnog zahvata - pojasnila nam je.

- Mi se bavimo lakšim slučajevima, koji prvenstveno dolaze kod nas iz estetskih razloga smanjenja i podizanja dojki. Najčešće zahvat koji je i u tom obimu dosta velik, podijelimo u dvije operacije. Prvo radimo liposukciju sa laserskim zatezanjem kože, a za 2 do 4 mjeseca i klasičnu operaciju uz redukciju parenhima dojke. Na ovaj način želimo izbjeći moguće komplikacije - dodala je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru
Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi