Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Strategije pravih znalaca za instant-čišćenje vašeg doma

Strategije pravih znalaca za instant-čišćenje vašeg doma
1

Bez previše truda: Ocat efikasno skida kamenac, a ni luster nije potrebno dugo ribati nakon namakanja u toploj vodi, a ocat pomaže i u čišćenju poda

VIDEO

Što je vrećica za usisavač punija, to aparat teže vuče, odnosno slabije usisava. Prije nego što promijenite vrećicu, na 30-ak sekundi upalite usisavač kako bi smeće i prašina zaostali u cijevi bili “usisani” u vrećicu. Zatim isključite uređaj iz struje. 

- Nakon što izvadite vrećicu za višekratnu uporabu, stavite je u vreću za otpatke te istresite prljavštinu. Prije nego što je vratite na mjesto, properite je u vrućoj vodi ili perilici te ostavite da se osuši na suncu - savjetuje Debra Johnson iz profesionalnog američkog servisa za čišćenje Merry Maids. 

Vrećicu je poželjno promijeniti dvaput na godinu, a ako imate djecu ili kućne ljubimce, svaka dva mjeseca. Da biste ih što prije završili, neke od najmrskijih kućanskih dužnosti najbolje je obavljati slijedeći pametne i učinkovite strategije, ističu znalci. Primjerice, slijedite li uigranu šablonu, toster ćete od mrvica očistiti za pet-deset minuta. Ima li toster odvojivu ladicu za mrvice, izvadite je, istresite mrvice te operite ladicu i osušite je krpom. 

Okrenite toster naopačke te preostale mrvice istresite u kantu za otpatke. Prije čišćenja toster isključite iz struje, a mrvice koje “ne žele” ispasti, ne pokušavajte izvaditi čeprkajući raznim predmetima - tako biste mogli samo oštetiti uređaj. Također, unutrašnjost tostera nikad ne perite vodom, upozoravaju stručnjaci. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

S kantom kao ljubimcem

Mrlje od hrane i pića koje ostanu na kanti za otpatke plodno su tlo za bakterije koje izazivaju neugodne mirise. Kantu je zato dobro iznutra poprskati sredstvom za uklanjanje životinjskih “nereda” koje neutralizira mirise i uništava bakterije.

Luster se 'kupa' u toploj vodi

Napunite sudoper toplom vodom s malo sredstva za pranje posuđa te pola šalice octa. Otresite krupne nečistoće, a zatim uronite luster u vodu i ostavite nekoliko minuta. Nježno “oribajte” nečistoće i isperite vodom.   

Ocat i voda čiste dno hladnjaka

Hladnjak izvana očistite pamučnom krpom s vodom i malo sredstva za pranje posuđa. Pod ispod i iza hladnjaka lako može postati ljepljiv. Nakon što ga izvučete i isključite iz struje, usišite pod te ga očistite mješavinom octa i vode. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru