Obavijesti

Lifestyle

Komentari 80

Suho četkanje briše celulit, a sokovi od povrća čiste tijelo

Suho četkanje briše celulit, a sokovi od povrća čiste tijelo
1

Malo vježbe, malo hrane: Čučnjevi i iskoraci najbolje "peglaju" masne naslage, voće i povrće jarkih boja skriva neugledni celulit, a pomažu i kreme za samotamnjenje

VIDEO

Sjedite li pretežno na poslu, svakih sat vremena ustanite i prošećite jer takav način života uzrokuje pojavu celulita. Mnogo je razloga za pojavu ženskog neprijatelja broj jedan, a uz sjedeći način života to su hormonalni poremećaji, nezdrava prehrana, ali i genetika. Nedavna istraživanja pokazuju da čak 90 posto žena muku muči s celulitom, no postoje načini kako da ga ublažite. 

Suho četkanje, kokosovo ulje i šetnja svakih sat vremena na putu do glatke kože

Stimulacija limfnog sustava izuzetno je važna u borbi protiv celulita. To možete učiniti i kod kuće - suhim četkanjem kože i masažom. Tako pospješujete izlučivanje toksina iz organizma. Četkanjem tijela možete tretirati samo područja zahvaćena celulitom - malim kružnim pokretima četkom prelazite po bedrima, stražnjici, trbuhu i drugim zahvaćenim područjima nekoliko puta na tjedan. 

Prvih nekoliko puta nemojte pretjerivati s četkanjem kako koža ne bi reagirala crvenilom i osjetljivošću na dodir. Nakon suhog četkanja izmasirajte kožu. Posebno će je nahraniti (a i pomoći u borbi protiv celulita) prirodna ulja poput kokosova ili maslinova koja će izgladiti kožu i uljepšati njezin izgled. 

Umjetni ten skriva mane kao i "prženje" na suncu

Celulit postaje manje izražen kad je koža izložena suncu, poručuje dr. Ivana Nola. Tamnija koža rezultira optički boljim efektom i celulit se manje vidi. Za sličan efekt možete upotrebljavati i kreme za samotamnjenje.

Napravite sami dobitnu kombinaciju 

Ulje ružmarina potiče cirkulaciju i rad limfnog sustava te je jedno od najboljih ulja za borbu protiv celulita. Ukapajte nekoliko kapi u bazno ulje poput bademova, maslinova ili kokosova i masirajte područja zahvaćena celulitom. 

Celulit nije usko povezan s debljinom

Jedna je od najčešćih zabluda ta da mršavije žene nemaju celulit. Težinu je potrebno držati pod kontrolom kako biste spriječili jo-jo efekt čime se pogoršava i izgled celulita, no on nije vezan uz tjelesnu težinu. 

Manje cigareta i pića, manje muke s kožom

Nažalost, za većinu žena to je istina - s godinama smo manje aktivni, dobijemo koji kilogram, a cirkulacija je slabija. Kao prvu pomoć izbacite dva najveća neprijatelja - alkohol i nikotin. 

U kremama tražite kofein i retinol 

Dva sastojka krema u koje se polažu najveće nade da će pomoći smanjiti nastali celulit su kofein i retinol. Kofein djeluje tako da smanjuje masne stanice, a retinol pomaže stimulaciji proizvodnje kolagena te tako kožu čini elastičnijom, a celulit manje vidljivim. 

Ribizlom protiv narančine kore

Protiv celulita borite se vježbanjem - idealna je kombinacija aktivnosti poput trčanja ili vožnje biciklom barem pola sata pet puta na tjedan uz neizbježne vježbe snage. 

Prehrana bogata povrćem i ribom saveznik je u borbi protiv celulita

Odradite seriju od 10 do 15 ponavljanja vježbi poput iskoraka i čučnjeva, s opterećenjem dovoljno velikim da osjetite umor, odnosno dok ne dođete do faze da ne možete izvesti više nijedno ponavljanje. Vježbe izvodite sporijim tempom - neka spuštanje traje četiri sekunde, a podizanje iz položaja dvije. Trening snage važan je kako biste održali mišićnu masu. 

- Prosječna žena tijekom jednog desetljeća života izgubi 2,5 kg mišićne mase, a dobije od pet do sedam kg masnog tkiva što značajno utječe i na povećanje količine celulita - kaže trener Wayne Westcott.

Osim treninga važna je i prehrana, a istraživanja pokazuju da jarko voće poput manga i papaje ublažava izgled celulita. I bobičasto voće poput ribizla i borovnice pomaže jer, osim što su bogati antioksidansima koji potiču cirkulaciju, vrijedan su izvor vitamina C.

Sokovi od povrća čiste tijelo i bore se protiv celulita 

Prehrana bogata svježim voćem i povrćem pomaže izbacivanju toksina iz tijela. Kako biste unijeli dovoljnu količinu, idealan su izbor svježe iscijeđeni sokovi. 

I prava sol skida narančinu koru

Zamijenite uobičajenu kuhinjsku sol himalajskom. Kuhinjska sol uzrokuje zadržavanje tekućine u tijelu, što može pogoršati problem celulita, a himalajska sol to ne čini.

Začinite život i riješite se celulita na ukusan način 

Začini i začinsko bilje bogati su antioksidansima koji održavaju zdravlje kože i ublažavaju izgled celulita. Dajte mašti na volju i kombinirajte, no izbjegavajte ljute začine ako imate problema sa želucem. 

Kožu treba dobro "napiti" i izvana i iznutra

Celulit se više ističe na dehidriranoj koži - osim što je trebate hraniti kozmetičkim preparatima, potrebno ju je hraniti i dovoljnim unosom tekućine, posebno vode ili biljnih čajeva. 

Oprezno s mršavljenjem

Iako se celulit obično smanji i smanjenjem tjelesne težine, kod žena koje već imaju optimalnu težinu to može izazvati kontraefekt. 

- Ako žene koje ne trebaju gube na težini, to može izazvati opuštanje kože čime će se istaknuti celulit - kaže Wayne Westcott.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'