Lifestyle

Komentari 0

Napravite šator za klince u vrtu

Super ideja: Mali vrt mahunarki postaje odličan šator za klince

Djeca obožavaju igru i skrivanje u šatorima, a ljeto je odlično vrijeme da se zajedno upustite u gradnju barem jednoga u vrtu. Trebaju vam grane, drvene letvice i malo špage. Evo nekoliko primjera

Mnogi klinci koji odrastaju u prirodi često su sami gradili skrovišta u prirodi, dok se klincima koji žive u gradu pomisao na to da bi u vrtu mogli imati mali šator, u kojem bi se mogli skrivati, zasigurno čini fantastičnom. Ljeto je odlično vrijeme za to da se zajedno upustite u gradnju barem jednog šatora u vrtu i tako razveselite svoje klince. 

Za to vam čak i ne treba veliko umijeće - tek drvene letvice i malo špage, kojom ćete ih spojiti, te nekoliko grana koje možete 'isplesti' oko letvica. Evo jednog klasičnog primjera:   

Isprepletete li među letvice grane stabla koje se razlistalo, a koje vam, možda i smetaju, jer dolaze do prozora, napravit ćete skrovište kakvo klinci samo mogu poželjeti. 

Uz pokoju grančicu, ili mrežu kojom ste omotali konstrukciju šatora, grane ćete bolje učvrstiti i konstrukcija malog skrovišta bit će jača. Krene li vjetar, možda ga nećete morati popravljati idući dan.   

Možete ga sastaviti i samo od nekoliko grančica, tako da dobijete hlad za mali dječji stolac. 

Pogledajte i kratki video s uputama kako izgraditi šator u vrtu: 

Najčitaniji članci