Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Super magneti: Otkrivaju čelični zid i čiste metalne stvari s poda

Super magneti: Otkrivaju čelični zid i čiste metalne stvari s poda

Ako su van naušnice ili prsten kliznule niz odvod, ne očajavajte već na špagu privežite magnet i naći ćete ih. Magnet može izvući i baterije, a djeci pokazati gdje je sjever...

VIDEO

Pronađite pravi sjever s magnetom

Možete se poigrati i pronaći sjever, ali bez kompasa i ostalih gadgeta, čak i kada su nebo i sunce prekriveni su oblacima. Treba vam magnet, pluteni čep, zdjela s vodom i ravna igla. Trljajte iglu po magnetu 50 puta u istom smjeru.

Zatim je zabodite u pluto kako biste napravili svojevrsni pokazivač. Stavite magnetsku iglu u zdjelu s vodom i ona će sama pokazati - sjever. Bez obzira kako okrenuti ili nagnuti zdjelu, čep će uvijek biti usmjeren prema sjeveru.

POGLEDAJTE VIDEO: Dječak progutao magnetske perle, mislio da su bomboni

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

Dječak progutao 23 magnetske perle 01:21

Koristite magnet da locirate nosače

Uz jak magnet možete locirati željezne nosače zidova koje biste možda mogli pogoditi dok bušite. Premještajte magnet preko zida dok se ne zalijepi.

Vrećice za čips držite zatvorene magnetima

Ako nemate pri ruci kopče za grickalice, vrećicu čipsa primjerice, možete zatvoriti tako da je preklopite nekoliko puta, iz nje istisnete zrak i "uhvatite" magnetima na suprotnim stranama.

Napravite magnetiziranu olovku za hladnjak

Ponestaje van kečapa? Trebate novu rolu papirnatih ručnika? Želite napraviti podsjetnik, ali nemate si s čime pribilježiti. Jednostavno napravite kemijsku koja će stajati na frižideru. Umetnite mali magnet ispod metalne kopče olovke. Sad ste spremni za buduće popise namirnica i bilješke za sebe.

Pokupite metalne stvari s magnetom

Magneti su izuzetno korisni i za sigurno prikupljanje vijaka, čavala, i igala te drugih šiljastih predmeta s poda ako ikad dođe do slučajnog prosipanja tijekom vašeg kućnog projekta ili epizode šivanja.

Spasite predmete iz odvoda s magnetom

Ako vam se dogodi da vam naušnica ili prsten klizne niz odvod, koristite magnet. Prvo zavežite komad vrpce oko jakog magneta, a zatim ga spustite u odvod. Jednom kada magnet uhvati metalni predmet, polako povlačite magnet prema gore.

Uradi sam: Od starih kovanica napravila je fenomenalan pod
Uradi sam: Od starih kovanica napravila je fenomenalan pod

Zatvorite otvor s magnetskom pločom

Jednostavno spriječite da vrući odnosno hladni zrak uđe u neiskorištene prostorije u vašem domu tako što ćete magnetskom pločom zabrtviti ventilacijski otvor. Ovime štedite novac, posebno tijekom ljetnih i zimskih mjeseci.

Uradi sam: Od starog ormara napravila mali raj za šminkanje
Uradi sam: Od starog ormara napravila mali raj za šminkanje

Izdvojite zaglavljene baterije pomoću magneta

Mučite se da uklonite dotrajalu bateriju? Umjesto da gubite vrijeme - i riskirate da ozlijedite prste - neka magnet obavi posao. Magnet svake veličine trebao bi biti u stanju izvući te tvrdoglave baterije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru