Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
članak

Super trik kako očistiti jako prljavu pećnicu bez kemikalija

Nema nikakve potrebe kupovati posebna sredstva za čišćenje pećnica prepuna opasnih kemikalija, kada sve što vam je potrebno za kvalitetno i zdravo čišćenje već imate kod kuće

Komentari 67 Prikaži odgovore
Popularni
  • Popularni
  • Od najstarijeg
  • Od najnovijeg
  • Avatar moriss77
    moriss77

    Ja bacim petardu unutra i blista kao suza

    2 Srijeda, 22.11.2017. u 12:09
  • Default avatar - Deleted user
    Deleted user

    Prosto ko pasulj.Zemi si špahtlicu i bez puno muke za 12 sati pećnica če izgledati kao ostrugana špahtlicom...Genijalno.Za Noblesovu nagradu...

    2 Srijeda, 22.11.2017. u 11:18
  • Default avatar - Deleted user
    Deleted user

    održavanje i redovno čiščenje i ne treba drugo

    Srijeda, 22.11.2017. u 11:20
  • Default avatar - UNPROFOR
    UNPROFOR

    Zar ne postoji spray ?

    Srijeda, 22.11.2017. u 12:38
  • Default avatar - 100putapitas
    100putapitas

    Ja sam u pecnici imala pirolizu( samociscenje), i to vise nebih nikad uzela. Sad u novoj toga nema al je perem poslije svakog pecenja i uvjek je cista.

    4 Srijeda, 22.11.2017. u 12:06
  • Avatar Deleted user
    Deleted user

    radije idem kupiti novu pečnicu.....

    Srijeda, 22.11.2017. u 15:07
  • Avatar Antikorozivac
    Antikorozivac

    Mi smo našoj ofarbali staklo u crnu boju..Tako da nema potrebe za čišćenjem...

    2 Srijeda, 22.11.2017. u 14:37
    • Avatar purgerica prva

      purgerica prva: Kaj, ne koristite je? Pa boja curi na 200 - 220 stupnjeva. Ma, vi se to šalite. Inače, imate ih sa tamnim taklom.

      Odgovori Srijeda, 22.11.2017. u 15:04
    • Avatar Antikorozivac

      Antikorozivac: Ne šalim se,...Posebna boja za peči.otporna na visoke temperature ,a i hrana poprimi poseban miris .

      Odgovori Srijeda, 22.11.2017. u 16:54
  • Default avatar - AmyEmili_1
    AmyEmili_1

    Probala i nije loše..jedino sam jedno tri sata ispirala sodu bikarbonu..

    Srijeda, 22.11.2017. u 12:57
  • Avatar Gost_Gost
    Gost_Gost

    Ne treba dozvoliti da sve zagori i zakori, kakva je to domaćica kad špatulom treba strugati pećnicu.

    14 Srijeda, 22.11.2017. u 11:36
    • Default avatar - Ekaterina_1

      Ekaterina_1: A jbg... nekad zaboravim.. 😆

      Odgovori Srijeda, 22.11.2017. u 12:42
    • Avatar Gost_Gost

      Gost_Gost: Ne vjerujem da zaboraviš do te mjere da moraš špatulati. Poslije pečenja kolača nema potrebe svaki put prati, ali bome kad se peče meso barem prebrišem sa spužvicom.

      Odgovori Srijeda, 22.11.2017. u 12:58
    • Avatar projekt_venus

      projekt_venus: To je ona domaćica koja cijeli dan radi, a nakon posla pokupi djecu iz vrtića ili škole, dođe doma, skuha ručak, opere suđe i ostatak slobodnog vremena provodi sa svojom obitelji. Takvoj domaćici ne pada na pamet potrošiti par sati ...prikaži još! svog slobodnog vremena na glupu pećnicu

      Odgovori Srijeda, 22.11.2017. u 15:53
    • Avatar greta guslar

      greta guslar: Neke ni ne pogledaju kako iza njih ostane, jer već će netko izribati... mama, svekrva ili neka druga budala! Takvih je najviše, čini se meni!

      Odgovori Srijeda, 22.11.2017. u 15:55
    • Avatar greta guslar

      greta guslar: projekt... kad se iza svakog pečenja očisti onda to ne traje par sati, već par minuta još svježe prljavštine, ali ako ćeš ponovo peči u neočišćenoj pečnici... onda se spremi na višesatno ribanje... i tako stalno! Nije li jednostavnije nakon ...prikaži još! svakog pečenja pobrisati? Nema tu izgovora da hoće biti sa djecom... i djeca mogu to napraviti na kraju krajeva!

      Odgovori Srijeda, 22.11.2017. u 15:58
    • Avatar Gost_Gost

      Gost_Gost: meni bi se gadilo jesti iz tako prljave pećnice, nije to posao koji se radi satima kao što kaže @greta..

      Odgovori Srijeda, 22.11.2017. u 16:00
    • Avatar projekt_venus

      projekt_venus: greta guslar i Gost_Gost, sve pohvale za vas. Nastavite i dalje biti uzorne domaćice i odražavajte svoje pećnice :)

      Odgovori Srijeda, 22.11.2017. u 16:14
    • Avatar empatija

      empatija: Možda je domaćin loše očistio tj ne čisti redovno

      Odgovori Srijeda, 22.11.2017. u 16:42
    • Avatar Gost_Gost

      Gost_Gost: projekt.., ne smatram se nekom previše uzornom domaćicom, ali sve ono što ima veze sa hranom, dakle i pećnica, jednostavno mora biti čisto. Lp.

      Odgovori Srijeda, 22.11.2017. u 19:18
    • Avatar greta guslar

      greta guslar: Gost... tako je! Nisam picajzla, ali postoje neka mjerila ispod kojih sigurno neću ići i dozvoliti nekome u mojoj kući! Ako nema higijene kod hrane, a gdje onda ima... kad ih vidiš vani sve namontirane u bocu, ali im ne ...prikaži još! gledaj u pećnice, ormare, veš, suđe... ma fuj!

      Odgovori Srijeda, 22.11.2017. u 22:55
    • Avatar projekt_venus

      projekt_venus: greta guslar, da li ponekad sa svojom obitelji odeš u restoran? Ako da, da li provjeriš pećnicu prije nego što naručiš hranu? Ja nemam običaj gledati u tuđe pećnice i draže mi je vidjeti uredne ljude koji drže do sebe, ...prikaži još! nego do pećnice. Ipak higijena hrane počinje od uredne i čiste kuharice, a ne od pećnice koja će zagrijavanjem sama sebe očistiti od bakterija.

      Odgovori Srijeda, 22.11.2017. u 23:17
    • Avatar projekt_venus

      projekt_venus: Ali slažem se da je sramota da žene koje su domaćice imaju prljavu pećnicu i ne samo pećnicu.

      Odgovori Srijeda, 22.11.2017. u 23:41
    • Avatar Gost_Gost

      Gost_Gost: projekt, pretpostavljam da pod pojmom "domaćica" misliš na ne zaposlene žene i da nije sramota ako zaposlena žena ima prljavu pećnicu i ne samo pećnicu i ona nije domaćica jer je zaposlena!?!?

      Odgovori Četvrtak, 23.11.2017. u 09:06
    • Avatar greta guslar

      greta guslar: projekt... znam na što aludiraš, ali nisam netko tko rado jede izvan kuće. Naravno da jedemo ponekad i vani, ali se isto tako nadam da u restoranima postoji kontrola koja te stvari regulira. Ne radi se o bakterijama u hrani ...prikaži još! zbog toga, nego o mirisima koji znaju prepojiti hranu koja se peče u takvim pečnicama. Naime, sve masnoće, koje se nakupe na stranicama pećnice, nakon određenog vremena zagrijavanja, počnu goriti i stvarati gust dim... a od dima do vatre je mali korak, zar ne? O urednosti domaćica smo već dovoljno rekli!

      Odgovori Četvrtak, 23.11.2017. u 09:29
  • Avatar okar
    okar

    Kod mene nebi ni bager pomogao,jedino novi štednjak svako dvije ili tri godine..

    Srijeda, 22.11.2017. u 15:20
  • Default avatar - Boy X
    Boy X

    Genijalno! Uzmeš godišnji odmor,Pa zadnji dan ostružeš sa špahtlom pečnicu.?.

    Srijeda, 22.11.2017. u 13:53
  • Avatar PATRICIA
    PATRICIA

    Tvrdokorne naslage,skidanje spatulom??Kakva je to domacica da tako zapusti pecnicu...svasta!

    2 Srijeda, 22.11.2017. u 15:37
  • Avatar Assia
    Assia

    Najbolje prestat pec I bit ce ko nova :)

    Srijeda, 22.11.2017. u 13:03
  • Default avatar - Deleted user
    Deleted user

    Mora da je jelo iz ovako zamazane pećnice jako fino, pečeš pile s okusom zagorjele pečene svinjetine. Odmah dobiješ tri u jedan, pile, svinjetina i roštilj :D

    3 Srijeda, 22.11.2017. u 15:46
  • Avatar Maxim253
    Maxim253

    Ima još jedan način... Limunska kiselina i prokuhana voda, skida sve od kamenca do masnoće.

    7 Srijeda, 22.11.2017. u 12:27
  • Default avatar - Prki600
    Prki600

    Kupiš pećnicu s pirolizom i nema brige.

    Srijeda, 22.11.2017. u 14:44
  • Avatar Motika_1
    Motika_1

    Permetal za pecnice. Najbrzi nacin. 12h mi je predugo da postane pecnica cista

    3 Srijeda, 22.11.2017. u 13:05
  • Avatar hvala bogu što sam ateist
    hvala bogu što sam ateist

    ...u roštijeru u kojoj se peklo naliti malo deterđenta i litru vode, staviti na najdoljnji nivo i uključiti na 160 dok se kroz staklo ne vidi da voda u roštjeri kuha, ugasiti pečnicu i izvaditi roštijeru i pustiti da se ...prikaži još! e pečnica ohladi na temperaturu koja se može dirati rukama obrisati pečnicu vlažnom krpom ako je di ostalo nešto izgorenog proći žičanom vunicom i poslije toga papirom .... gotovo - roštijeru oprati zelenom spužvom u škafi - cijeli posao traje manje od 20 min a samo brisanje pečnice niti 5 min

    2 Srijeda, 22.11.2017. u 18:36
    • Default avatar - Ekaterina_1

      Ekaterina_1: Sve sam skužila osim: što je roštijera?

      Odgovori Srijeda, 22.11.2017. u 20:00
    • Avatar hvala bogu što sam ateist

      hvala bogu što sam ateist: roštijera je ono limeno emajlirano što obično dobiješ s pečnicom jedna plitka jedna duboka i iste je boje ko pečnica i točno legnu jedna na drugu kad pečeš nešto što mora biti pokriveno i sve točno legne na one vodilice ...prikaži još! e što se izvlače iz pečnice dobiju se i dvi rešetke (rešetke nisu roštijere) roštijere mogu biti i one porcelanske ili staklene koje posebno kupiš pa ih staviš na rešetke kad pečeš nekoliko jela a neš da ti se okusi pomješaju - neki to zovu tepsija ili lim ili nemampojma kako - mi u Dalmaciji to zovemo roštijera u stvari svejedno je kako je zoveš kad je puna fine spize i kad dobro kuhaš i kad ti je puna kuća prijatelja i veselja

      Odgovori Srijeda, 22.11.2017. u 21:18
  • Avatar Munjeigromovi_1
    Munjeigromovi_1

    Ne koristis pecnicu i rijesio si problem ciscenja ! Nikakva mudrost .

    Srijeda, 22.11.2017. u 17:52
  • Avatar napoleonovsin77
    napoleonovsin77

    nije teško

    Srijeda, 22.11.2017. u 11:14
  • Ne slažeš se? Komentiraj!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.
Message