Ovo jelo zahtjeva nešto dužu pripremu, ali isplati se zbog krajnjeg rezultata. Pikantna mesna štruca oduševit će svakoga, a vas će hvaliti kao vrhunskog znalca u kuhinji
Super večera ili ručak: Pikantna mesna štruca zvijezda je stola
broj osoba: 4
priprema: 90 minuta
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
450 g mljevenog mesa, 225 g chorizo ili neke druge kobasice, 3 žličice ulja, luk, zelena paprika, 2 crvene paprike, 2 žlice pasirane rajčice, žličica soli, 2 žličica origana, pola žličice paprike u prahu, 2 žličice kumina, 2 žličice čilija u prahu, 50 g korijandera, 2 jajeta, 2 šake tortilja čipsa.
Priprema:
Zagrijte ulje na srednjoj vatri. Dodajte luk i paprike te pirjajte dok ne omekšaju. Dodajte pastu od rajčice i pirjajte još tri minute pa ostavite da se ohladi. Za to vrijeme usitnite tortilja čips i ubacite ga u smjesu. Stavite ostatak sastojaka u zdjelu, izmiješajte i utisnite u kalup. Pecite 60-75 minuta na 175°C, a pri kraju pečenja temperaturu pojačajte na 200 pa zapecite sve još 5-10 minuta.