Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Supermaske pripremaju se doma, a čuvaju se u hladnjaku

Supermaske pripremaju se doma, a čuvaju se u hladnjaku
1

Gel od aloe vere zateže kožu, a ukljanja i natečenost očiju. Maslinovo ulje obnavlja stanice kože, ali i kose, a za to je dovoljna tek kap ulja provučena kroz kosu

VIDEO

Gel iz listova aloe vere umiruje suhu, iritiranu ili opečenu kožu. Djeluje protuupalno, bogat je vitaminima, mineralima i enzimima, a hrani kožu jer sadrži više od 99 posto vode. Izvrsno će poslužiti i kao maska za privremeno zatezanje lica. Za masku pomiješajte četvrtinu šalice gela aloe vere, dvije kapsule vitamina E te pola žličice kamilice ili esencijalnog ulja lavande. Kako bi bio što učinkovitiji, gel je najbolje čuvati u hladnjaku. 

Masku treba nanijeti na čisto lice, ostaviti deset minuta te isprati hladnom vodom. Aloa također uklanja i natečenost očiju. I druge uobičajene namirnice mogu se upotrijebiti za prirodne, jeftine, ali učinkovite maske. Za svaki tip kože korisno je maslinovo ulje koje obnavlja stanice kože, a koristi se u sapunima, hidratantnim kremama, regeneratorima i tretmanima za tijelo. Za masku je potrebno iscijediti naranču te pomiješati sok s četvrtinom šalice ekstra djevičanskog maslinova ulja. Prema želji, može se dodati žlica sode bikarbone. Na čisto lice lagano se kružno umasira, a zatim ispere hladnom vodom. Maska se može čuvati dva tjedna na sobnoj temperaturi.

Kako bi kosa bila što mekša i sjajnija, kap maslinova ulja utrljajte među dlanove i prođite kroz kosu, osobito na vrhove. Iako su maske prirodne, prije uporabe posavjetujte se s liječnikom ili dermatologom.

Limun i jaje zatežu kožu

Prerežite limun napola te pomiješajte unutrašnjost sa žumanjkom i ostavite u hladnjaku tijekom noći. Za zategnutiju kožu masku nanesite prije spavanja izbjegavajući područje oko očiju i ostavite 15 minuta.

Piling od sezamova ulja

Sezamovo ulje prodire duboko u kožu te je omekšava. Za piling pržite sezamove sjemenke dvije minute da puste ulje te ih pomiješajte sa solju i sezamovim uljem. Nježno izmasirajte tijelo pilingom pa ga isperite.

Krastavac za smirivanje kože

Krastavac osvježava iritiranu kožu te smiruje natečene oči. Izmiksajte pola neoguljenoga krastavca, po tri žlice destilirane vode i vještičjeg lješnjaka (hamamelisa) te procijedite. Dobar je i sok od rajčice.

Kaduljom protiv akni

U platnenoj vrećici pomiješajte šalicu zobene kaše i četvrtinu svježeg ili osušenoga kaduljina lišća te držite pod mlazom tople vode. Ulje koje se oslobodi dobro je za akne, umiruje iritacije i kontrolira lučenje ulja.

Tretman za umorne noge

Za umorna stopala pomiješajte pola zgnječene papaje, pola jogurta, žličicu meda, maslinova ulja i grančicu metvice. Papain iz papaje čini grubu kožu glađom, jogurt hladi kožu, a med opušta umorne mišiće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje