Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Superobroci puni vitamina za liječenje umora i veću snagu

Superobroci puni vitamina za liječenje umora i veću snagu
1

U hrani je spas: borovnice i kamilica liječe mamurluk, naranča već i mirisom tjera popodnevni umor, a sat vremena prije vježbanja jede se zob koja hrani mišiće

VIDEO

Neovisno o tome trenirate li ujutro ili tek nakon posla, nikad ne biste trebali vježbati praznog želuca, ističu nutricionisti. Kvalitetan obrok do dva sata prije treninga opskrbit će vas energijom i izdržljivošću, povećati snagu mišića te ubrzati potrošnju kalorija. 

- Mišiće je prije treninga nužno nahraniti ugljikohidratima - kaže američka nutricionistica Ursula Whitney, koja preporučuje zobenu kašu s bananama i borovnicama, integralnu rižu ili tjesteninu ili raženo pecivo s namazom od kikirikija. Nakon treninga razina šećera u krvi naglo opada, a premoreni mišići počinju se razgrađivati. Kako biste umjesto razgradnje stanica potaknuli proces obnove starih i izgradnju novih mišićnih vlakana, pojedite bananu i popijte nemasni jogurt ili čašu nemasnog mlijeka. 

A dan nakon vesele zabave najbolje se “liječiti” detoksikacijskim sokovima od povrća, zelenim čajem, kamilicom ili čajem od mente. Znatno pomažu i borovnice bogate antioksidansima umiješane u jogurt. 

Žitarice s bobicama prije spavanja

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Navečer je najvažnije izbjeći prejedanje jer bi vam moglo poremetiti san, ističe Bethany Thayer iz Udruge američkih nutricionista. Radije odaberite zdjelicu žitarica s bobičastim voćem i toplim mlijekom ili nemasnu ricottu s integralnim tostom.

Kada nema vremena...

Tortilla s grahoricama i povrćem ili raženo pecivo s rajčicom i mozzarellom odlična su alternativa ručku.

Popodnevni umor ne “tjera” se kavom

Čim osjetite popodnevni umor, umjesto kave odaberite osvježavajuću, lako probavljivu naranču bogatu fruktozom i vitaminom C. Osim toga i miris će podići energiju. Pomoći će i zob s orašastim plodovima te medom.

"Proljetni umor", koji nas uskoro čeka, jednostavno možemo otkloniti vitaminima i mineralima iz određenog voća i povrća. Više o tome porčitajte na Zdravakrava.hr.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'