Lifestyle

Komentari 0

Sutra 'U Ordinaciji': Vrhunski liječnici o tome kako se nositi sa stresom i teškim izazovima

Sutra 'U Ordinaciji': Vrhunski liječnici o tome kako se nositi sa stresom i teškim izazovima

Druga emisija bavi se stresom, a u njoj između ostalih, gostuje vrhunski radiolog, subspecijalist intervencijske radiologije i ultrazvuka te specijalist opće, plastične rekonstrukcijske i estetske kirurgije

Serijal 'U ordinaciji' bilježi ozbiljne brojke u nepuna dva tjedna od pokretanja - prva emisija 'Strah' pregledana je čak 150.000 puta, što samo potvrđuje zainteresiranost šire javnosti za tematiku mentalnog zdravlja.

POGLEDAJTE NAJAVU DRUGE EPIZODE:

U drugoj po redu emisiji 'Stres', koja će sutra biti premijerno prikazana na portalu vecernji.hr u 9 sati, pričat će se o tome kako se sa stresom nose vrhunski liječnici, njihovi pacijenti, znanstvenici i terapeuti. U emisiji će gostovati prof. dr. sc. Boris Brkljačić, spec. radiolog, subspecijalist intervencijske radiologije i ultrazvuka te prof. dr. sc. Rado Žic, specijalist opće, plastične rekonstrukcijske i estetske kirurgije.

Kao članovi multidisciplinarnog tima za karcinom dojke KB Dubrave, progovorili su o svojoj svakodnevnoj borbi s teškim dijagnozama pacijenata, izazovima, teškim, ali i lijepim trenucima koje njihov posao donosi na dnevnoj osnovi. Pacijentica s iskustvom operiranog karcinoma dojke iznijela je svoju priču od trenutka kad joj je karcinom dijagnosticiran pa sve do postoperativnog nalaza.

Prof. dr. sc. Mirna Floegel Mršić, hrvatska najcitiranija znanstvenica, pionirka je istraživanja o stresu koje je provodila 90-tih godina nakon Domovinskog rata - ekipa 'U ordinaciji' posjetila ju je u njenom domu u Sv. Križu Začretje i porazgovarala s njom o njenoj uzbudljivoj istraživačkoj karijeri i saznanjima. Psiholog i bivši olimpijac Igor Čerenšek uveo je Majdu Mikulandru u tajne opuštanja od stresa na seansi u jednom zagrebačkom parku, a Aleksandar Kovačević, majstor art terapije, pokazao je u studiju kako se potpuno opustiti dok pravite goblene. U 'Stres' bez stresa - četvrtak 11. ožujka 2021. u 9 sati!

Najčitaniji članci