U svečanom izdanju: Od lisnatog tijesta brzo i lako prave se slasne rolice i školjkice, a za blagdane u njega možete zamotati i raskošanu govedinu Wellington
Sve slasti lisnatog tijesta: Od pizze do govedine Wellington
Pomiješate li fetu, jaje, malo vrhnja, margarina i soli, dobit ćete odličan nadjev za gotova lisnata tijesta, a kako će slani zalogaji izgledati, ovisi samo o vašoj mašti.
Nadjenete li ih, primjerice, svježim sirom i nasjeckanom šunkom, zarolate te narežete, dobit ćete pužiće. Od lisnatog možete napraviti i omiljene minipizze, rolice, školjkice, ali je idealno da u njega zarolate omiljeno meso poput govedine, piletine ili puretine u omotaču od gljiva i začina. A govedina u lisnatom ruhu poslužite će kao odlično blagdansko jelo.
Wellington u lisnatom tijestu
Sastojci: 600 g goveđeg bifteka, 400 g gljiva, 300 g lisnatog tijesta, luk, 2 žumanjka, 2 žličice senfa, biljno ulje, malo maslaca, sol, papar
Priprema: Začinite biftek i popržite ga sa svih strana. Premažite ga senfom i ostavite da se hladi. U istoj tavi popržite luk i gljive, začinite, dodajte maslac pa ohladite. Razvucite tijesto u pravokutnik, po njemu rasporedite gljive, na sredinu stavite biftek i obložite ga tijestom. Stavite u hladnjak na deset minuta, premažite tijesto žumanjkom i pecite 35 min na 200 °C.