Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Sve što vam prijatelji nikada neće reći da ne ugroze odnos

Sve što vam prijatelji nikada neće reći da ne ugroze odnos
1

U nekim slučajevima potiskivanje osjećaja može nanijeti više štete nego koristi. No nije lako procijeniti što treba, a što ne treba reći. Šutnja je česta zbog odgovornosti

VIDEO

Iako među prijateljima imate nekoga tko stalno jadikuje zbog besmislenosti svog posla, ima djecu koja vas izluđuju bezobraznim ponašanjem te je u braku koji nije baš ugodan, vi mu o tome nećete ništa reći. Kontrolirat ćete se iako ste zabrinuti. Tako ćete postupiti jer ne želite povrijediti prijatelja i uništiti mu odnose. 

Psiholozi ističu kako ljudi osjećaju odgovornost prema osjećajima prijatelja pa šute kako ne bi ugrozili prijateljstvo. Ipak, u nekim slučajevima potiskivanje osjećaja može nanijeti više štete nego koristi. No nije lako procijeniti što treba, a što ne treba reći. Primjerice vaša je prijateljica u vrlo destruktivnoj vezi. Priča se neprestano ponavlja. On se napije pa se njih dvoje svađaju i prekidaju, no nakon toga se on ispriča pa se pomire. 

Vaša prijateljica spremna mu je oprostiti jer vjeruje kako joj je veza s tim muškarcem posljednja šansa da ima dijete. To je klasičan primjer situacije u kojoj ne treba šutjeti. Takva joj veza može stvoriti ozbiljne probleme. Otvorenim razgovorom treba je upozoriti u čemu stalno griješi i pomoći joj da otvori oči prije nego što bude prekasno.

Nisi mi kupio/la dar za vjenčanje

Za vjenčanje niste dobili dar od bliskog prijatelja. Nikad vam se zbog toga nije ispričao. Povrijeđeni ste, ali niste htjeli o tome raspravljati jer mislite kako biste bili sitničavi. 

STRUČNJAK: Mislite da ste mu manje važni nego on vama. Ako je to bio pojedinačan slučaj, zaboravite. No nastavlja li vas zanemarivati, trebate razgovarati.

Tvoj dragi mi se udvarao

Dok nisu bili u braku, “upucavao” vam se sadašnji prijateljičin muž. Kako je bila ludo zaljubljena, niste je htjeli povrijediti i reći joj. No još osjećate krivnju što ste joj to prešutjeli.

STRUČNJAK: Ako znate da je vara, upozorite je. Budite oprezni i ne počinjite teškim riječima. Recite joj što vas muči i potaknite je da riješi problem.

Vaše me dijete zaista izluđuje

Jako volite prijatelje, ali ne možete podnijeti kako se ponaša njihovo dijete. Pravi je mali nasilnik koji maltretira sve oko sebe. Zato se sve rjeđe viđate.

STRUČNJAK: Trebate razgovarati s njima, pogotovo ako ste zaista bliski. Recite im zbog čega ste zabrinuti i da se nadate kako bi i oni to vama rekli.

Zašto to prije nisi podijelio sa mnom?

Iako ste najbolji prijatelji još od srednje škole i viđate se barem dvaput u tjednu, o velikim odlukama nikad ne razgovara s vama. O kupnji stana doznali ste kad je sve već bilo riješeno. 

STRUČNJAK: Izgleda kako vaš prijatelj drugdje pronalazi potporu i ne zna da vam to smeta. Recite mu što osjećate i da se može osloniti na vas o čemu god bila riječ.

Ne znam što želiš od mene

Prijatelj vam se stalno žali na posao. U četiri godine promijenio ih je pet i ni jedan nije bio dobar. Pokušavate pomoći savjetima, no ne uvažava ih. Zaista više ne želite govoriti u vjetar.

STRUČNJAK: Iscrpljuje vas, no ako vam je stalo do prijateljstva, ne možete pasivno slušati jadikovke. Pitajte što očekuje od vas i postavite granice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam