Obavijesti

Lifestyle

Komentari 76

Sve za umjetnost: Trči gol s divljim konjima - pa uzima kist

'Čovjek ima puno primitivnih, životinjskih instinkata. Ja sam se od malena uvijek osjećao ugodno u prirodi i okružen životinjama. Radije sam bio sa životinjama nego s društvom iz škole.'

VIDEO

Nick Turner fotoaparatom radi autoportrete sebe dok se pokušava stopiti s okolišem Islanda i biti što je moguće prirodniji. Nakon što se napuni pozitivnom energijom i preplavi ga val inspiracije, uzima kist u ruke i ide slikati. 

Najomiljeniji motivi su mu konji pa je jednom prilikom, kako bi se što bolje povezao s njima i shvatio kakav je to osjećaj slobodno trčati poljima, sa njima trčao posve gol.

 

#filmstill #iceland #horse and #man #nickturner

A post shared by Nick Turner (@nickturnerstudio) on

- Čovjek ima puno primitivnih, životinjskih instinkata. Ja sam se od malena uvijek osjećao ugodno u prirodi i okružen životinjama. Radije sam bio sa životinjama nego s društvom iz škole. Većina mojih autoportreta uslikana je u prirodi ili s konjima - kaže ovaj umjetnik.

Nick radi s više medija kao što su slikanje i fotografija, a svoju umjetnost svrstava u figurativni ekspresionizam. Slika uljem ili akrilom, a često i drvenim ugljenom i olovkom.

- Više me zanima energija subjekta, konja ili prirode, nego savršeni prikaz toga - objašnjava.

Kada se bavi fotografijom, tada ne gubi previše vremena na kompoziciju i rasvjetu, važnije mu je naći pravu lokaciju i uhvatiti savršen trenutak.

Kao dijete je puno putovao Europom, a srednju školu je završio u Francuskoj. Kaže kako je bio pod utjecajem klasične europske umjetnosti i kulture, no on svoje autoportrete vidi kao moderne izvedbe velikih grčkih skulptura.

 

#studio #portrait #archives #circa 2011 #texas #artist #nickturner

A post shared by Nick Turner (@nickturnerstudio) on

Na Island je počeo putovati prije šest godina i od tada ga neprestano nešto vuče tamo. Kaže da je za njega to magično i prelijepo mjesto, otkriva portal creators.vice.com.

 

#studio #portrait #contemporaryart #equine #paintings #artist #nickturner #artstudio

A post shared by Nick Turner (@nickturnerstudio) on

Ovaj umjetnik se želi i dalje razvijati te učiti o svijetu oko sebe.

- Biti u strahu od nečega što je veće od nas je važan dio ljudskog rasta, to vas ponižava i drži stvari u perspektivi. Pokušavam sve više i više ne uzimati umjetnost previše ozbiljno. Život je kratak, i lijepo je odvojiti malo vremena za uživanje u životu - kaže.

Pogledajte ga i u videu:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku