Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Svestrani limun za jelo, dom i proljetno osvježenje

Svestrani limun za jelo, dom i proljetno osvježenje
1

Svemoćni limun obiluje viatminima i mineralima, poboljšava probavu, čisti, lašti, uklanja mrlje, zamjenjuje ocat te daje posebnu aromu jelima

VIDEO

Pri kupnji limuna najbolje je odabrati one teške, a tanke kore jer sadrže najviše soka. Oni s mrljama, naboranom korom ili bez sjaja previše su zreli pa sadrže manje soka. Ako vam je za pripremu jela potrebno samo nekoliko kapi limunova soka, ubodite limun čačkalicom, iscijedite koliko treba i vratite čačkalicu u rupu na limunu. Limun s čačkalicom stavite u plastičnu vrećicu, spremite u hladnjak i upotrijebite ponovno. Za pripremu ljetne limunade upotrebljavaju se limuni sobne temperature ili topliji. Ako se malo zagriju, iskoristit će se više limunova soka. Veću iskoristivost soka osigurat će i zamrzavanje limuna na 24 sata te njegovo odmrzavanje u hladnjaku prije cijeđenja.

>> Za uklanjanje hrđe s tvrde površine pospite malo soli i limunova soka. Neka odstoji nekoliko sati. Ako je hrđa zaprljala odjeću, nanesite mješavinu, ostavite na suncu i poslije operite u perilici.

>> Zbog visoke koncentracije kiseline voće i povrće polijeva se limunovim sokom kako na zraku ne bi brzo posmeđilo. Može ga se i namakati u vodi kojoj je dodan limunov sok.

>> Limun na sobnoj temperaturi može stajati tjedan dana (ako nije izložen suncu). Planirate li ih čuvati dulje, spremite ih u hladnjak. Iscijeđeni limunov sok u hladnjaku može stajati pet dana.

>> Bakrene predmete očistite tako da ih najprije pospete solju. Zatim ih žustro istrljajte polovicom limuna. Dobro isperite i prebrišite mekom pamučnom krpom.

>> Kako biste povećali iskoristivost vitamina C, limunov sok dodajte u jelo prije kraja kuhanja. Umaci i druga hrana koja sadrži limunov sok pomažu u probavljanju pržene hrane.

>> Da bi riža bila mekša, vodi u kojoj se kuha dodajte limunov sok. Osim kao zamjena za ocat u salatama, poslužit će i kao odlična marinada, koja će prije kuhanja omekšati meso.

>> Naribana limunova kora također daje posebnu aromu jelima. Bijeli dio ispod kore je gorak te pri ribanju valja pripaziti da ne naribate i njega. Limunovu koru možete dodati jelima i oguljenu.

>> Limun obiluje vitaminom C, a siromašan je kalorijama. Pomiješan s toplom vodom pomaže boljoj probavi. Kao prirodni antiseptik limun osvježava kožu.

>> U lonac ulijte pola šalice vode te šalicu i pol šećera. Kuhajte na srednje jakoj vatri dok se šećer potpuno ne otopi. Maknite lonac s vatre te mješavini dodajte šalicu i pol svježe iscijeđena limunova soka. Dobro promiješajte i ostavite da se ohladi. Tom limunovu sirupu dodajte do četiri i pol šalice vode.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka
IMAJU 'ONO NEŠTO'

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka

Astrologija nudi izuzetne uvide u naše osobnosti i potencijale, uključujući aspekte poput fizičke ljepote i šarma. Među prekrasnim horoskopskim znakovima postoji nekoliko onih koji se ističu posebnom ljepotom

Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno

Neke trgovine sutra neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme
Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji
KOME ĆE SVANUTI, A KOME SMRKNUTI

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 16. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje