Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Svi su ga napustili kad je ostao bez love: Psi su mu dali snagu

Svi su ga napustili kad je ostao bez love: Psi su mu dali snagu
1

Nakon što je doživio poslovni krah, ostao u dugovima do grla te su ga napustili prijatelji, Japanac Shinobu Takahashi (56), novi smisao života pronašao je u brizi o životinjama

VIDEO

Napuštenih životinja, ponajviše pasa, sve je više te je ovo postao globalni problem s kojim se susreći mnoge svjetske metropole. Tako u mnogim gradovima na stotine, tisuće pasa čeka u skloništima na udomljenje. Starije životinje najduže čekaju na svoj red za sreću, a mnogi je i ne dočekaju. Život okončaju u hladnom skloništu. Ili budu uspavane. 

Japanski borac za pravac životinja, Shinobu Takahashi, došao je ideju kojom će, kaže, riješiti dva goruća pitanja u svojoj zemlji. Pokrenuo je projekt udomljavanja napuštenih ljubimaca i to među jednim od najsojetljivijih skupina društva - umirovljenicima.  Tako želi udomiti napuštene životinje te poboljšati kvalitetu života starijih ljudi.

Japonya’da bir Sivil Toplum Kuruluşu barınaklardaki yaşlı köpekleri yaşlı vatandaşlara sahiplendiriyor. Japonya...

Objavljuje Japonya PostasıPonedjeljak, 25. studenoga 2019.

- Ako ste u šezdesetima ili stariji, rijetko tko će vam se usuditi dopustiti da udomite životinju - kaže pojašnjavajući da mnoga skloništa za napuštene životinje provode ovakvu 'politiku' jer se boje da ljudi starije životne dobi nisu sposobni brinuti o životinjama. To obrazlažu mišljenjem da postoji rizik od toga da se stariji udomitelji razbole ili preminu, pa životinja opet završi na cesti.  

A budući da je Japan zemlja s velikim udjelom starijeg stanovništva te koja je konstatno u potrazi za projektima koji poboljšavaju kvalitetu života starijih ljudi, ova akcija udomljavanja, kaže Japanac, ima smisla. 

Pokrenuo ju je i iz privatnih motiva. Ovaj 56-godišnjak iz grada Nagoya, svojeveremeno je bio uspješan poduzetnik - vodio je nekoliko uspješnih restorana sve dok nije doživio krah. Ostao je bez ičega, jer je kaež, bio žrtva prevare. A tada su ga napustili i prijatelji. Radfio je tri posla kako bi vratio dugove. Tada je naišao na reklamu u kojoj su se promovirali minijaturni Dachshund psići. Pas Duca postao je njegov jedini životni suputnik koji ga je uveseljavao čim bi Shinobu došao kući. Bez obzira na to o kojem je dobu dana riječ. 

Duca je, kaže, dao novi smisao njegovom životu. Ponovno se osjetio živim i posvetio se svojoj novoj karijeri - frizera i timaritelja pasa, trenera i terapeuta za životinje. Sve je okrunio projektom udomljavanja. 

U svom skloništu kojeg je nazvao ‘Stariji pas za potporu’, a koje pruža umirovljenicima mogućnost usvajanja pasa, omogućio je da oni sa slabijim primanjima mogu zatražiti subvencioniranu ili besplatnu veterinarsku njegu i hranu za ljubimce. Ako vlasnici preminu ili postanu nesposobni za brigu, sklonište će ponovno preuzeti brigu o psima.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

zenzacija 10 09:49
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'