Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Svježe voće spašava kosu i kožu nakon sunca i partyja

Svježe voće spašava kosu i kožu nakon sunca i partyja
1

Avokado olakšava raščešljavanje te čini kosu i kožu mekanima, a sok marelice učinkovito poboljšava cirkulaciju nakon plesanja do zore

VIDEO

Sunce i tulumi do zore ostavljaju tragove na koži, koja se pojačano isušuje i postaje podložnija aknama, miteserima te stvaranju podočnjaka.
- Na sreću, voće koje obiluje antioksidansima i tvarima s regenerativnim djelovanjem ljetni je spas jer je uvijek nadohvat ruke - savjetuje američki dermatolog Nicholas Perricone. Snagu voća proslavila je i Marlene Dietrich, koja je za pomlađivanje suhe kože rabila prirodne maske na bazi avokada. U električnoj miješalici izmiješajte meso pola avokada, dvije žlice slatkog vrhnja, žlicu mekoga kravljeg sira i pola vezice peršina. Masku možete i ponijeti na osamljenu plažu, ostaviti da djeluje petnaestak minuta te je isprati u moru. Smjesa od avokada blagotvorna je i za kosu jer vraća vlagu i čini vlasi mekanima, a nekoliko kapi limuna prirodno će je posvijetliti na suncu, zagladiti oštećenu strukturu dlake te joj vratiti sjaj. Sok marelice obiluje željezom pa jača kosu do korijena, a doda li se u kupku, poboljšava cirkulaciju.

>>Maska od lubenice hladi i smiruje kožu nakon previše izlaganja suncu. Meso veće kriške sitno nasjeckajte i nanesite na čisto lice. Isperite nakon 15 minuta i nanesite hranjivu kremu.

>>Za glatku, zategnutu kožu u mikser stavite šalicu malina ili borovnica, dodajte dva decilitra jogurta i vrhom punu žlicu meda. Možete pripremiti i kremu od jagoda sa šlagom, a ono što ne pojedete, nanesite na lice i ostavite oko dvadeset minuta. Isperite u mlakoj vodi - koža će se odmah nahraniti.

>>Za umorne noge koje su cijelu noć plesale izmiješajte sok od dva limuna, grejpa, banane, dvije žlice slatkog vrhnja i pet kapi eteričnog ulja lavande. Mješavinu stavite u toplu vodu pa u njoj 20 minuta namačite stopala. Nakon toga ih izmasirajte i namažite kremom.

>>Maska za piling od grožđa potiče hidrataciju, umiruje osjetljivu
kožu, a umornoj vraća energiju. Piling je najbolje napraviti poslije tuširanja dok je koža još vlažna. Bobama skinite kožicu, stavite ih u posudu i izgnječite vilicom. Procijedite smjesu kroz gazu i kružnim pokretima umasirajte u kožu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje