Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
članak

Tajna super pizze: Da ispadne hrskava, sočna i jako ukusna...

Obavezan dodatak svakoj pravoj pizzi je vrhunska mozzarella, a s nadjevom se ne smije pretjerivati. Nakon pečenja dno mora biti čvrsto, a korica svjetlo smeđu boju

Komentari 81 Prikaži odgovore
Popularni
  • Popularni
  • Od najstarijeg
  • Od najnovijeg
  • Default avatar - kaius
    kaius

    najvažnije nisu istražili. tjesto je najvažnije, a tipovi brašna određuju kakva će biti pizza

    4 Srijeda, 16.05.2018. u 10:38
    • Default avatar - masta2

      masta2: Tako je..slazem se..tip 00 i tip 01..najbolje za pizzu.

      Odgovori Srijeda, 16.05.2018. u 10:54
    • Default avatar - kaius

      kaius: ima još par vrsta,ali nemogu se sjetit,imam recepte negdje baš za tjesta i specifičnosti za svaki tip brašna.

      Odgovori Srijeda, 16.05.2018. u 10:56
    • Default avatar - masta2

      masta2: Sad sam nasao..brasno caputo..to je najbolje to su mi rekli mnogi pizmajstori smo sto je dosta skuplje od nasih nasoh prozvodjaca pa ljudi ne uzimaju.

      Odgovori Srijeda, 16.05.2018. u 11:09
    • Default avatar - kaius

      kaius: ako se radi doma, može se probat

      Odgovori Srijeda, 16.05.2018. u 11:25
  • Default avatar - Deleted user
    Deleted user

    Moj kolega koji peče pizze kaže da on sa svim sastojcima i znanjem ne može ispeći takvu pizzu kao u restoranu di radi. Dakle sve jasno.

    2 Srijeda, 16.05.2018. u 12:40
    • Avatar papar_sol

      papar_sol: Točno! Pizza se peče na 350 stupnjeva C. Krušne peći na drva to postižu lakoćom. Kući, niti naj Miele pećnica to ne može.

      Odgovori Srijeda, 16.05.2018. u 13:18
    • Avatar komentator__Luka

      komentator__Luka: ja čuo 700 stupnjeva 7 minuta

      Odgovori Četvrtak, 17.05.2018. u 18:13
  • Avatar Firefox_1
    Firefox_1

    Zaj... komentare...odo ja na pizzu....

    7 Srijeda, 16.05.2018. u 10:47
  • Avatar for@
    for@

    Mislim da bum ranije na gablec 😆

    Srijeda, 16.05.2018. u 10:40
  • Avatar eric cartman
    eric cartman

    kako bi sad krknuo pizzu ovu sa slike

    Srijeda, 16.05.2018. u 10:21
  • Default avatar - masta2
    masta2

    Najfinija je kad je tip brasna 00 ili 01 a ne ova nasa brasna sa tipom 550 koje ti tesko pada na zeludac i tesko razgradivo..tip 00 i tip 01 su lako razgradiva i ne padaju tesko na zeludac i ...prikaži još! zato su pizze u O' hari duksi i fioro di napoli (mislim da ovu zadnju nisam tocno napisao ali znati ce ljudi na sto mislim ) za te pizzerie znam da imaju to brasno i zato su i najbolje u gradu zg.

    3 Srijeda, 16.05.2018. u 10:48
  • Avatar ambientocclusser
    ambientocclusser

    Hajd ne mistificirajte obično zapečeno tijesto. Ta pizza mi se već stvarno na onu stvar popela.

    Četvrtak, 17.05.2018. u 02:02
  • Default avatar - terco_spider
    terco_spider

    krenula glad samo od čitanja...

    Srijeda, 16.05.2018. u 13:13
  • Avatar bezobrvenajeziku
    bezobrvenajeziku

    Najbitnije od svega je tijesto.. Gore možeš staviti šta hoćeš.. Jaka temperatura je najbitnija i po mogućnosti pizza peć.. Ove obične nemogu nikad dobro ispeći..

    4 Srijeda, 16.05.2018. u 10:29
    • Avatar yopi

      yopi: Krpelj_1,ja sam u italiji i njemackoj (kod talijana) jeo pizze i tek to je bilo zesce smece...vjerojatno ima odlicnih pizza u italiji ali prosjecna pizza u italiji nije nista bolja nego nasa

      Odgovori Srijeda, 16.05.2018. u 12:17
    • Avatar nathaly

      nathaly: Talijanske pizze su uzas...iskreno ni sladoled njihov mi nije po ukusu .

      Odgovori Srijeda, 16.05.2018. u 13:06
    • Avatar papar_sol

      papar_sol: Nathaly sladoled Trieste, Piazza Cavana tik do parka imaju bijeli klupu ispred. 10 vrsta sladoleda od čokolade+ itd... to je vrh! Zimi topla čokolada. Portogruaro u centru Gelateria ( sladoledarna) za umrijeti. Udine u strogom centru imaš par vrhunskih. Treba znati. Saluti!

      Odgovori Srijeda, 16.05.2018. u 14:08
  • Default avatar - hrvoje96
    hrvoje96

    Tijesto je najbitnije, vrsta brašna, način odležavanja i željena tekstura.. sastojci su po ukusu, mozzarella se kod nas ne koristi jer ne postoji prava na trzistu pa je bolje izbjeci, a ovo sto ima je nenormalno skupo, skuplje od prave ...prikaži još! talijanske buffalo verzije.. idealna kombinacija je mjesavina 50-50 između gaude od 48% mm i edamera od 44% mm.. sto se tice pršuta ili prešane šunke, šteta je to stavljat na pizzu, sastojci moraju biti socni i ne prezacinjeni.. origano se dodaje u pelatu (umak) a bosiljak (svjeze iskidani) nakon pečenja za aromu.. nepisano je pravilo - max 4 dodatka pored umaka i sira, nije fora ako neki dodatak dominira cijelom pizzom.. masline i feferoni se uvijek peku sa pizzom da puste sokove, a poslije pecenja se skidaju, to se u pravilu ne jede jer kvari okus svojom intenzivnom aromom.. da, pizze su crvene i bijele, probajte ajvar ili tartar kao podlogu, odusevit ce vas ;)

    Srijeda, 16.05.2018. u 10:56
  • Avatar Mellinda
    Mellinda

    Ne moze biti losa-samo dobra, bolja i najbolja! :)

    11 Srijeda, 16.05.2018. u 16:42
    • Default avatar - Deleted user

      Deleted user: Pizza ti je drago jelo? Praviš često? :)

      Odgovori Srijeda, 16.05.2018. u 16:48
    • Avatar Mellinda

      Mellinda: ne precesto ali kad mi dodje u misli-moram.......i mislim da ce zahvaljujuci ovome biti VECERAS! :)

      Odgovori Srijeda, 16.05.2018. u 16:49
    • Default avatar - Deleted user

      Deleted user: Hahah ova sa dosta sireva i maslinovim uljem...mmm I ja nisam duuuugo pravila.Morat ću se i ja uposliti. :) 🍕

      Odgovori Srijeda, 16.05.2018. u 16:54
    • Avatar Mellinda

      Mellinda: Ja mogu bilo kakvu, sa svim i svacim.....ali klasika ( sunka, gljive, sir i koja maslina za ukras) je klasika. :)

      Odgovori Srijeda, 16.05.2018. u 16:57
    • Default avatar - Deleted user

      Deleted user: Nedsvno sam bila nagovorena u dalmaciji naručiti sa tunjevinom..Imala sam otpor, volim i ja klasičnu, ali moram priznati, dopala mi se. Malo ruzmarina, origano, masline ..možee:)) ahaha ima nas i gladnih..

      Odgovori Srijeda, 16.05.2018. u 17:03
    • Avatar Mellinda

      Mellinda: poznas li flammekueche? sir, slanina i kapula priko.....ako ne-vridi probat! :) Uguglaj...

      Odgovori Srijeda, 16.05.2018. u 17:27
    • Default avatar - Deleted user

      Deleted user: Joj, da ..jela sam neki dan. Gledala se Euro Song, a pravila je prijateljica.Mnogo dobro i pikantno, a nije debelo tijesto. Baš mi se dopalo. Ja sam mislila pravi kolač od šljiva ( Pflaumenkuchen), kada je rekla😂..i mislim se, otkud ...prikaži još! joj to sad.Nisam je dobro bila razumjela. Ukusno je.

      Odgovori Srijeda, 16.05.2018. u 17:42
    • Avatar Mellinda

      Mellinda: Evo sad si mi dala mislit, obicna pizza ili "flamenkus" za veceras! :) Nego, jel ti se koja pisma svidila? Meni samo Spanjolci! :)

      Odgovori Srijeda, 16.05.2018. u 17:46
    • Default avatar - Deleted user

      Deleted user: Taj flammkuchen je doista ukusan. Može i flamenkus :* simpa zvuči ;) Da Španjolci su slatki bili.A ostalo manje više..Ponijelo me, radovati se, kada su austrijanca doveli do 1- vog mjesta, pa nisam više bila objektivna. Kada je izgubio ljutila ...prikaži još! sam se na onu kukuriku pjesmu što je pobjedila. Norvežanin je bio solidan za ono što se traži na ES ..eh, svakako to nije sad neki moj izbor glazbe.Ali bilo je zabavno gledati :)

      Odgovori Srijeda, 16.05.2018. u 17:57
    • Avatar Mellinda

      Mellinda: da-ni moj...al bilo je par dobrih, meni su vise odgovarale laganice-valjda sam bila u takvom raspolozenju. Idem ti sad draga do ducana pa doma-putem cu se smislit kupujem li stvarcice za pizzu ili *flamenkus haha..... pozvala bi te da mi ...prikaži još! pravis drustvo veceras! :* ;)

      Odgovori Srijeda, 16.05.2018. u 18:02
    • Default avatar - Deleted user

      Deleted user: Ja bih rado došla.:)) zum pritisnem dugme i eto me:) Napravim ledenu zortu i zum tu sam :) Uživaj i pošalji komadić da probam 🙋🏼

      Odgovori Srijeda, 16.05.2018. u 18:10
  • Avatar Karamela_1
    Karamela_1

    Stvarno divno izgledaju

    Srijeda, 16.05.2018. u 15:43
  • Avatar Anakin S
    Anakin S

    Obožavam kad je sočna ..

    Srijeda, 16.05.2018. u 21:05
  • Avatar papar_sol
    papar_sol

    Kad mi netko spomene pizza u Zagrebu, i još dobra, doslovno se kuglam od smijeha. Koja smeća se tamo prodaju, drskog naziva pizza. 99% pizza je bez masline na sredini.

    4 Srijeda, 16.05.2018. u 11:12
  • Avatar komentator__Luka
    komentator__Luka

    ja uvijek pretrpam, puno salame, šampinjona, slanine..jedino je sira taman.............i tijesto je debelo ali ne previše a opet nije tanko ko kupovna........po novome stavljam i masline...........a na sve to još i slatki i ljuti kečap

    Srijeda, 16.05.2018. u 10:47
  • Avatar Wrazica.
    Wrazica.

    Ajoojjj zasto ste stavili ovaj clanak s ovako dobrim fotkama? Zasto? Meni danas na meniju pileci rizoto 🙈

    Srijeda, 16.05.2018. u 11:03
  • Default avatar - zmajcrni1
    zmajcrni1

    Hrskava ???????? Pa ne jedem dvopek nego pizzu . Pizza se treba topit u ustima a ne da mi melje ko da jedem prepecenac

    Srijeda, 16.05.2018. u 18:26
  • Avatar yopi
    yopi

    "thin crust pizza" je drugi naziv za "stedim na tijestu i jos ti naplatim vise"...

    2 Srijeda, 16.05.2018. u 12:12
  • Avatar area 62
    area 62

    Češnjak na pizzi baš i nisam često viđao, dok ide na bruschette i tu je ok...

    1 Srijeda, 16.05.2018. u 10:45
  • Avatar MOC JE U ZNANJU
    MOC JE U ZNANJU

    Svaka ima neku svoju specifičnost i aromu . :-))))

    11 Srijeda, 16.05.2018. u 13:08
  • Ne slažeš se? Komentiraj!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.
Message