Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Tajne ljepote po svijetu: Probaj neke neobične i efikasne trikove

Tajne ljepote po svijetu: Probaj neke neobične i efikasne trikove

Prirodni se sastojci stoljećima koriste u službi ljepote, pa Japanke rižom ‘peglaju’ bore i vraćaju mladenački sjaj, Grkinje se pouzdaju u maslinovo ulje i sol, a stolisnik (hajdučka trava) štiti Australke od sunca i akni

VIDEO

Svaki dio svijeta ima svoju kulturu, običaje, ali i tajne ljepote koje se prenose s koljena na koljeno - od baki i majka na njihove kćeri. Sigurno i u vašoj obitelji postoji neki takav trik ili sastojak u koji se žene iz obitelji kunu da im je dao ljepši izgled, a ovo su primjeri svjetskih beauty tajni:

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:06

Rižom se 'pegla' lice u Japanu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Gejša, što znači 'ona koja živi u skladu s umjetnošću', uči ceremoniju čaja, kaligrafiju, uvježbava plesne točke, ali zasjenjuje i ljepotom. Kožu, kosu i nokte gejše su održavale lijepima pomoću 'tajnih sastojaka' iz podneblja Zemlje izlazećeg sunca.

Nakon niza izmjena, shvatile su da je prirodno - uvijek najbolje
Nakon niza izmjena, shvatile su da je prirodno - uvijek najbolje

Zdrava na tanjuru, blagotvorna na licu - rižu bogatu antioksidansima za ljepotu i sjaj kože Japanke rabe kako bi pobijedile bore i hidratizirale lice. Za svilenkastu kožu izmiksajte dvije žlice riže (ili rižinog brašna) sa žlicom tučenog vrhnja. Nanesite na lice i isperite nakon 20 minuta. Imate li suhu kožu, prije nanošenja maske na kožu stavite malo ulja jojobe ili noćurka.

Rice in Glass Bowl

Stolisnik liječi štetu od sunca

Još su žene Aboridžina poznavale ljekovitost stolisnika, koji je latinski naziv zaslužio od 'Achilea', odnosno Ahileja, junaka kojem je božica ljepote Afrodita liječila ranu. Čest je sastojak krema protiv ožiljaka, strija, akni i problematične kože, a korijen hajdučke trave, kako se još naziva, također djeluje protuupalno. Kremu s umirujućim djelovanjem spakirajte za more, protiv opeklina. 

Sol i ulje za glatke pete

Grkinje su glasovite po karakternom nosu, ali i baršunastoj koži koju duguju mediteranskoj prehrani. U smjesu od maslinova ulja i šećera može “uskočiti” cijelo tijelo, a za piling peta izmiješajte ulje i krupnu morsku sol.

Jogurt skuplja neposlušne pore

Thinkstock

Lassi je tradicionalno indijsko osvježavajuće jelo na bazi razvodnjenog jogurta. Nakon ručka kuharice ga sačuvaju i za neutraliziranje proširenih pora na licu. Nakon buđenja poprskaju lice jogurtom pa se detaljno isperu ledenom vodom.  

Nakon tuluma grozd i brašno

Čileanci su poznati vinoljupci, a bobe crnoga grožđa gode i koži. Oko 20 dag grožđa i dvije žlice brašna su sve što treba za spašavanje umorne kože - osobito nakon tuluma ili neprospavanih noći.

Radite li ih? Najveće greške kod pranja kose kvare vam frizuru
Radite li ih? Najveće greške kod pranja kose kvare vam frizuru

Češnjak i lak za superjake nokte

Osim što tjera vampire, češnjak je dobar i za nokte, a tu su tajnu otkrile žene iz Dominikanske Republike. Za superjake nokte što sitnije nasjeckajte češnjak, pomoću čačkalice ugurajte u bočicu običnog laka za nokte i ostavite 7-10 dana. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine

Neke trgovine danas neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati
PRISTOJNO PONAŠANJE

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati

Baš kao kod kuće, i hoteli imaju brojna pravila ponašanja, to je suživot te je bitno pokazati poštovanje prema osoblju, nisu oni ničije sluge. Stručnjak u hotelijerstvu podsjeća na pristojnost
Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan
SIGURNO GA IMATE KOD KUĆE

Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan

Istraživanje je otkrilo zanimljive činjenice o začinu koji je čest u kuhinji te ima specifičan okus. Može se konzumirati u slanim, ali i slatkim jelima, a odličan je zato ubrzava metabolizam