Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Tajne profesionalaca: Što više pudera, to više izraženih bora

Tajne profesionalaca: Što više pudera, to više izraženih bora
1

Vizažistica slavnih Danijela Lesandrić radila je za talijanski Vogue i na revijama visoke mode te šminkala Cindy Crawford, a uskoro otvara školu šminkanja

VIDEO

Iza Danijele Lesandrić 19 je godina iskustva. Šminkala je Cindy Crawford, radila za talijanski Vogue i na revijama visoke mode u Italiji, a u Hrvatskoj gotovo da ne postoji poznato lice na kojem nije ostavila trag. Velika zaljubljenica u modu i modne editorijale, s jednakim entuzijazmom radi maske i specijalne efekte te uskoro u Zagrebu otvara školu šminkanja kozmetike Inglot koju zastupa za Hrvatsku. 

Danijela je nakon završenoga Tekstilno-tehnološkog fakulteta vizažističko znanje stjecala na rimskoj make-up akademiji Studio 13 te nakon godina rada kao najvažnije pravilo u šminkanju izdvaja podlogu.

- Treba znati pogoditi boju tena jer lice je platno na kojem slikaš, a za dobru sliku potrebno je dobro platno - pomalo umjetnički objašnjava. 

Također, jedan od neuništivih make-up proizvoda prema njezinu mišljenju je maskara, za koju kaže da pristaje svima. Kako se danas djevojke počinju šminkati sve ranije, na njima se, nažalost, vidi možda najveći broj neuspjelih transformacija. Zato smo upitali Danijelu što je to u čemu najčešće griješe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Često nose pretamne pudere. Znaju se i neukusno, pretjerano našminkati, a zna se koja je bit make-upa; istaknuti ono lijepo na licu, bilo da su to oči ili usne - ističe. 

U šminkanju se lako mogu “poskliznuti” i starije žene pa će na tome, između ostalog, Danijela posebno raditi sa svojim polaznicima.

- Ono na što trebaju paziti je da nanose što manje pudera u kamenu ili prahu jer im ti proizvodi ističu bore, a iz istog razloga korektor mora biti masniji. I nikako ne bi trebale donje kapke iscrtavati olovkom ili isticati maskarom jer će oči izgledati umorno - završava vizažistica.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru