Obavijesti

Lifestyle

Komentari 23

Tajne ravnog trbuha slavnih: I nakon 40-e izgledaju savršeno

Tajne ravnog trbuha slavnih: I nakon 40-e izgledaju savršeno
1

One imaju savršeno isklesane trbušne mišiće, neke su i višestruko rodile, ali trud i zdrava prehrana kod njih nisu stvar izbora. Jennifer Lopez jako pazi što jede, a Halle Berry vježba pet dana u tjednu

VIDEO

Nakon 40-e može biti puno teže riješiti se masnih naslaga na trbuhu. No, nije nemoguće - a to dokazuju brojne slavne žene starije od 40 godina, koje u tim godinama, čini se bez problema, uspijevaju ostati u formi. Neki od najboljih holivudskih fitnes trenera i dijetetičara su za časopis portal Prevention ispričali kako pomažu slavnim klijenticama da zadrže ravan trbuh, poboljšaju zdravlje i izgledaju tako dobro.

Evo što što kažu dame i stručnjaci, koji su najbolji režimi prehrane i vježbe da i nakon 40.e možete nositi kratke topiće.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:09

Cher (72)

I u 72. godini života Cher je dokaz da redovito vježbanje tijelo održava u formi - a nedavno je pjevačica za časopis Hello! rekla vježba svaki radni dan, pet dana u tjednu.

Profimedia

Iako ćete možda shvatiti da nakon što ste prešli 40. u više nemate energije kao prije, slavni fitness trener Tadeo Arnold napominje da je striktno pridržavanje rasporeda vježbanja ključno - pogotovo onda kad više nismo u 'cvijetu mladosti' - jer dosljednost s godinama postaje samo još važnija. A u nekim nam godinama, kako kaže Arnold, ostaju dvije opcije, zakazati si termin s vježbanjem ili termin kod liječnika. 

Jennifer Lopez (49)

Na trbušnim mišićima, utegnutosti i obloj stražnjici Jennifer Lopez pozavidjeli bi joj i mnogi fitness fanatici. 

Prije par godina Lopez je za People objasnila kako se drži pomno isplanirane prehranu koja uključuje puno zdravih grickalica, voća i povrća. Nedavno je na Instagramu objavila i da slijedi desetodnevnu dijetu bez ugljikohidrata i šećera.

Versace Spring/Summer 2020 collection during fashion week in Milan

Iako je teško dugoročno održavati dijetu s niskim udjelom ugljikohidrata, Arnold kaže da svi mogu slijediti njene zdrave navike.

- Baš kao kad ste bili mali, pobrinite se da dnevno pojedete tri obroka, a uz njih će vam zdrave grickalice pomoći da budete siti cijeli dan. Rezultat će biti gubitak masnoće na pravim mjestima - kaže trener.

I 5 minuta trčanja dnevno čini veliku razliku - pročitajte zašto!
I 5 minuta trčanja dnevno čini veliku razliku - pročitajte zašto!

Halle Berry (52)

I ona ravan trbuh duguje vježbanju, i to ne bilo kakvom. Berry naime s trenerom vježba pet dana u tjednu, i to između satova joge, boksa, kardio vježbi i treninga snage. I njezin raspored spavanja pomaže joj da održi 'ubojiti' izgled. Halle Berry svoj uspjeh tako pripisuje devet sati sna svaku noć, kako je još 2011. rekla za People.

Da biste zadržali zdravu razinu kortizola i omogućili tijelu da normalno sagorijeva masnoće, Arnold kaže da je od presudne važnosti spavanje od šest do osam sati svake noći.

- Vrijeme kad je tijelo u čvrstom snu je i vrijeme kad sagorijeva najviše masti - objasnio je. 

Uvijek ste gladni? Zbog ovih 8 razloga ne možete suzbiti glad
Uvijek ste gladni? Zbog ovih 8 razloga ne možete suzbiti glad

Tyra Banks (45)

Model Tyra Banks (45) rekla je za Glamour UK da je obožavateljica dijeta s niskim udjelom takozvanih FODMAP ugljikohidrata kojih inače ima samo u nekim 'težim' namirnicama. Zato Banks iz svoje prehrane nastoji izbaciti hranu koja napuhuje kao što su npr. češnjaka, cvjetača, šparoge ili mahunarke.

- Uvijek se posavjetujte s dijetetičarom ili liječnikom prije nego što započnete neku novu dijetu. Dijeta s niskim udjelom FODMAP-a namijenjena je ljudima kojima je teško probaviti određene ugljikohidrate, ali nije za svakoga. Ako vas hrana često napuhuje i izaziva plinove, porazgovarajte s liječnikom jer to može biti i znak nekog pravog problema - kaže nutricionistica dr. Amy Shapiro.

Umjesto rigorozne dijete ona savjetuje izbjegavanje teške hrane u danima kad vam 'treba' ravan trbuh i nikako ne biste podnijeli napuhivanje ili plinove, jer takva hrana može uzrokovati i proširenje trbuha.

Kako bi vam trbuh tada bio ravan, ona preporučuje da jedete slatki krumpir, bjelančevine i lagane namirnice poput špinata, krastavca i celera, jer uklanjaju višak vode iz tijela.

Jennifer Aniston (49)

Kontroliranje porcija se može činiti kao najstariji dijetalni trik, ali Jennifer Aniston se kune u učinkovitost takvog režima prehrane. Ona je naime pobornica tzv. 'Zona dijete', u kojoj se dnevno jedu tri umjerena obroka plus dvije užine u danu. 

REUTERS/PIXSELL

Komentar stručnjaka:

Treneri slavnih, a među njima i Erald Maglar, vide smisao u takvom režimu prehrane. Maglar tako kaže da takva prehrana u kojoj se porcije mjere može pomoći u sprečavanju debljanja oko struka.

- Naša su tijela po prirodi osmišljena da se bore protiv gladi. Zbog toga se sva hrana koja se ne pretvara u energiju ili ne izbaci pohranjuje kao mast - zaključio je.

Gwen Stefani (49)

Moglo bi se reći da Gwen Stefani (49) izgleda isto, ili čak i bolje nego prije skoro dva desetljeća kad smo je viđali pjevačicu grupe No Doubt. Tajna njenog stasa je, kako je rekla za Shape, u TRX traci, popularnom fitness rekvizitu s kojim se mogu izvoditi vježbe za cijelo tijelo.

Gwen Stefani

Maglar kaže da vježbanje sa TRX trakom može pomoći da izgubimo neželjene masnoće sa trbuha, jer može oblikovati razne skupine mišića. Dodaje i kako je pametno raditi trening cijelog tijela s kardio vježbama kako bi smanjili udio masnoća u tijelu općenito, ali i na trbuhu. 

POGLEDAJTE NOVI SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

10:33
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru