Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Tajne uspješne igre ljubavnog lova i zavođenja za nju i njega

Tajne uspješne igre ljubavnog lova i zavođenja za nju i njega
1

Znanstvenici tvrde da muškarci koji previše otkrivaju na prvom spoju i uvijek su dostupni, ženama brzo im dosade, a muškarcima je fatalna žena koja zna što želi

VIDEO

Izazov je najmoćniji afrodizijak na svijetu, tvrde američki psiholozi. Muškarac koji na početku potencijalne veze otkrije sve o sebi, uvijek je raspoložen i dostupan te novu partnericu “uzdiže u zvijezde”, dobiva kod nje negativne bodove. S druge strane, što je tajanstveniji i nezainteresiraniji, ženi je privlačniji i zanimljiviji, pokazalo je zajedničko istraživanje sveučilišta Virginia i Harvard. Kako bi otkrili što uzbuđuje žene, znanstvenici su analizirali reakcije 50-ak studentica koje nisu znale o kakvom je eksperimentu riječ. 

Svakoj od njih rekli su da su studenti drugih dvaju sveučilišta gledali njezin profil na Facebooku i profile drugih 20-ak djevojaka. Zatim su im pokazali četiri lažna muška profila. Prvu skupinu djevojaka znanstvenici su uvjerili kako su to muškarci koji su za njih rekli da su najprivlačnije, drugima su rekli da su ih isti ocijenili prosječnima, a trećoj skupini volonterki prešutjeli su jesu li se studentima svidjele ili ne. 

One za koje su rekli da su najprivlačnije “zagrijale” su se za izmišljenu četvoricu više od onih koje su nazvali prosječnima. Ipak, muškarci su najviše zaludjeli skupinu djevojaka koje nisu bile sigurne kako su ih oni ocijenili. Eksperiment je pokazao kako i na internetu i uživo žene biraju partnera na temelju vrlo malo informacija.

Znatiželja raspiruje maštu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prvi susreti trebali bi biti tajanstveni i uzbudljivi.

- Najbolji savjet za prve spojeve glasi: ‘ne otkrivajte koliko vam se sviđa’. Neznanje i znatiželja potaknut će simpatiju da intenzivno razmišlja o vama - ističe Daniel Gilbert, harvardski profesor psihologije. 

Taktike žena

Bez psiholoških igrica veza brzo postaje prazna i monotona, navode stručnjaci. 

- Igranje na kartu tajanstvenosti i nedostižnosti ženama osigurava trud i poštovanje partnera, a muškarcima donosi izazov i intrigira im maštu - kaže američka antropologinja Helen Fisher. 

Stoga je na početku veze najvažnije dozirano prepuštanje. Suzdržavanje od učestalog telefoniranja ili pisanja SMS-ova i e-mailova najdjelotvornije će očuvati entuzijazam i snažnu potrebu za partnerom. Povremena nedostupnost budi slatku napetost iščekivanja ponovnog susreta te stvara osjećaj sličan mantri “ne vidim li je sada, umrijet ću”.

- Povremeno neodgovaranje na telefonske pozive učinit će ga nestrpljivim da sazna gdje ste, s kim ste i što radite - ističe američka spisateljica i kolumnistica Sherry Argov. To je ujedno i najbolji način da testirate njegovu volju za vezom, želju, trud koji je spreman uložiti i upornost.

Čuvanje intime

Kad počnete viđati “muškarca iz snova”, suzdržite se od snažne potrebe za razotkrivanjem privatnih iskustava i razmišljanja. Otkrivanje intimnih detalja na početku veze mnogim je muškarcima odbojno, ističu psiholozi.

Bez zadrške

Nemojte biti uvijek na raspolaganju. Neka zna koliko ga jako želite vidjeti, no samo kad niste na tečaju talijanskog ili salse, kad ne slikate ili ne večerate s prijateljima... Bitno je objasniti mu da se vaš život ne okreće oko njega.

Sočni su detalji ekskluziva 

Ono što zadržite za sebe, mnogo puta djeluje puno snažnije nego ono što otkrijete o sebi, kaže obiteljska savjetnica Ellen Kreidman. Razgovarajte o poslu i interesima, no sočnije detalje ipak zadržite za sebe. Tajnovitost uvijek pobuđuje snažno zanimanje. 

- Znatiželja povisuje razinu hormona euforične zaljubljenosti, dopamina u mozgu. Zato je otkrivanje važno kontrolirati - kaže Kreidman.

Veza nije razlog da svijet stane 

Aktivnosti koje planirate u slobodno vrijeme novom partneru nije potrebno detaljno objašnjavati te se opravdavati zbog toga. Iako ste u vezi, i dalje vodite “normalan” život u kojem ima dovoljno mjesta i za njega. 

Muškarci nerijetko strahuju od gubitka slobode i neovisnosti. Pokaže li žena čvrst karakter i samostalnost, njihov strah ubrzo nestaje, a zamjenjuje ga jaka želja za uklapanjem u njezin raspored.

Uvijek poželjni - zbog njega

Iako ne prečesto, povremeno poticanje sitne ljubomore unijet će u vezu malo uzbuđenja, tvrde stručnjaci. Spomenite muške prijatelje, a na tulumu porazgovarajte sa slatkim neznancem - neka zna da ste poželjni. Muškarci imaju urođenu potrebu za iskazivanjem snage i hrabrosti, tzv. sindrom viteza. Vidi li da razgovarate s drugim, instinktivno će nastojati dokazati da je vrijedan pozornosti, kaže H. Fisher.

Samozatajni kavaliri osvajaju

Muškarac bi trebao biti lovac, što ne znači da pred ženom mora ‘puzati na sve četiri’, ističu stručnjaci. Najbolji lovac posjeduje stil i taktiku te dobro poznaje pravila uljudnog ponašanja. Ugodan kavalirski pristup te suptilna duhovitost uvijek su najmoćnija oruđa u igri osvajanja.

Žene vole zaigran i opušten stav

Muškarci koji ih obasipaju nepresušnom pozornošću ženama su uglavnom zanimljivi samo na “kratke staze”. Zaigrani, opušteni i nenametljivi muškarci kod njih osvajaju najviše bodova. 

Vježbanje taktika vodi uspjehu

Baš kao u izreci “njezina je uvijek zadnja”, istina je da muškarci biraju, no na kraju ipak žene odlučuju, tvrde psiholozi. Muškarci bi stoga trebali naučiti i svladati taktike koje će im pomoći da budu dugoročno odabrani, objašnjavaju. Osnovne i najvažnije su diskrecija, samozatajnost te opuštenost. 

Što li samo radi drugih dana?!

Marinove “uvijek nazočne” savršene crte lica zanimljive su samo dok ne naleti zaigrani Petar, koji utorkom trenira judo, srijedom planinari, petkom izlazi, a nedjeljom je slobodan - samo za nju.

Mars i Venera zamijenili su mjesta

Čak i u dugoj vezi, muškarcima je opasno spominjati brak, a još manje obitelj. Žene sve više žele slobodu i samo 15 posto ih želi djecu u usporedbi s 24 posto muškaraca, pokazalo je američko istraživanje. Također, više muškaraca vjeruje u ljubav na prvi pogled. “Stereotipi su zamijenili mjesta”, zaključuje antropologinja Helen Fisher.

Važan je čvrst stav

Ovisnička i patetična ponašanja djeluju kao hladan tuš i vrlo brzo odbijaju.

Spontanost zaluđuje

Samouvjerenost, energičnost i lakoća življenja moćne su i uvijek privlačne osobine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru