Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Talijan Pasquale usred Zagreba radi pizzu s aromama Slavonije

Longobardi je restoran otvorio sa svojom dugogodišnjom partnericom, Slavonkom Anom, a pripremaju pizze i tjestenine sa svježim začinima iz vlastitog vrta...

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
3 komentara

Nema tajne savršene pizze, sve je u kvalitetnim sastojcima, kaže Talijan Pasquale Longobardi, koji u pizzeriji Papavero u zagrebačkim Mlinovima, sa svojom partnericom, Slavonkom Anom Uremović, priprema talijansku pizzu sa slavonskim štihom.

- Najbolju talijansku mozzarellu spajamo s kvalitetnim hrvatskim mesom, primjerice kulenovom sekom. Trenutačno radim četiri različita tijesta, od kojih je jedno za klasičnu, okruglu talijansku pizzu iz mojeg djetinjstva - kaže Pasquale, koji je odrastao u Gragnanu, gradu tjestenine. Koristi i svoj kvasac, zbog čega je pizza laganija pa ljudi mogu bez problema pojesti pizzu od pola metra. Kuhaju sa sezonskim namirnicama, a imaju i svoj vrt sa začinima.

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

- Od začina koristimo puno bosiljka jer sam odrastao s tim mirisom, no nisam veliki ljubitelj origana. Kad ga dodajem, koristim ga svježeg jer tad nema tako intenzivan miris. Kad je sezona kadulje, pravimo tjesteninu s njom. Radimo i pizzu s ribom – brancinom i pastrvom iz obližnjeg ribnjaka. Imamo i 'gluten free' hranu, a nudimo i pizzu bez glutena. U Italiji je to normalno jer puno ljudi ima alergije - kaže Pasquale.

MEĐUNARODNI DAN PIZZE Margherita ima kraljevsko ime, a najskuplja pizza sadrži zlato

Dodaje da se s Anom poznaje jako dugo, oko 13 godina, a iza poslovne suradnje krije se i ljubavna priča.

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

- Živjeli smo zajedno u Italiji, upisali kuharsku školu te se zaposlili. Ja sam počeo raditi s pizzama i postao pizza chef (pizzaiolo majstor), a Ana je radila kao chef s tjesteninom. Nekoliko godina smo radili kao chefovi u Irskoj pa se vratili u Italiju. U Zagreb smo došli 2017. Tada smo vidjeli da se pizza scena promijenila, ljudi su postali otvoreniji za nove vrste pizze pa smo otvorili restoran Papavero Pizza & Food Lab - ispričao nam je Pasquale.

RECEPT Pizza kruh: Fina delicija koju obožavaju mali i veliki gurmani


Klasična talijanska pizza

Sastojci: 20 g kvasca s 20 ml vode, 1 kg brašna (najbolje Manitoba, ako nemate može i glatko) s 550 ml vode; 30 g soli, maslinovo ulje

Priprema: Pomiješajte kvasac s vodom. Ako vam treba isti dan, koristite toplu vodu, a za drugi dan hladnu pa ga čuvajte u hladnjaku. Pomiješajte brašno i vodu te ostavite da odmori 15 minuta. Dobro pomiješajte kvasac i brašno i na kraju dodajte 30 g soli. Tijesto možete zamijesiti ručno ili mikserom. Ostavite 10 minuta vani u kuhinji pa razrežite na tri djela. Napravite tri bule, ostavite 10 minuta vani pa stavite u hladnjak pokriveno prianjajućom folijom.

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Sat vremena prije pečenja izvadite iz hladnjaka i rastegnite tijesto pomoću malo maslinovog ulja. Kada valjate tijesto s maslinovim uljem, ne trebate pobrašniti stol. Ostavite da odmori na sobnoj temperaturi. Pecite 10 minuta na 250°C, dodajte začinjenu rajčicu, mozzarellu i ostale sastojke po želji te pecite još 15 minuta, dok se ne ispeče. Umak od rajčice najbolje je začiniti prije pečenja po želji – bosiljkom, origanom, kaduljom...

ŠOK U KRALJEVSKOJ OBITELJI: Meghan Markle priznala zašto bježi iz palače, ne može više ovako 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message