Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Talijan Pasquale usred Zagreba radi pizzu s aromama Slavonije

Talijan Pasquale usred Zagreba radi pizzu s aromama Slavonije

Longobardi je restoran otvorio sa svojom dugogodišnjom partnericom, Slavonkom Anom, a pripremaju pizze i tjestenine sa svježim začinima iz vlastitog vrta...

Nema tajne savršene pizze, sve je u kvalitetnim sastojcima, kaže Talijan Pasquale Longobardi, koji u pizzeriji Papavero u zagrebačkim Mlinovima, sa svojom partnericom, Slavonkom Anom Uremović, priprema talijansku pizzu sa slavonskim štihom.

- Najbolju talijansku mozzarellu spajamo s kvalitetnim hrvatskim mesom, primjerice kulenovom sekom. Trenutačno radim četiri različita tijesta, od kojih je jedno za klasičnu, okruglu talijansku pizzu iz mojeg djetinjstva - kaže Pasquale, koji je odrastao u Gragnanu, gradu tjestenine. Koristi i svoj kvasac, zbog čega je pizza laganija pa ljudi mogu bez problema pojesti pizzu od pola metra. Kuhaju sa sezonskim namirnicama, a imaju i svoj vrt sa začinima.

- Od začina koristimo puno bosiljka jer sam odrastao s tim mirisom, no nisam veliki ljubitelj origana. Kad ga dodajem, koristim ga svježeg jer tad nema tako intenzivan miris. Kad je sezona kadulje, pravimo tjesteninu s njom. Radimo i pizzu s ribom – brancinom i pastrvom iz obližnjeg ribnjaka. Imamo i 'gluten free' hranu, a nudimo i pizzu bez glutena. U Italiji je to normalno jer puno ljudi ima alergije - kaže Pasquale.

Margherita ima kraljevsko ime, a najskuplja pizza sadrži zlato
Margherita ima kraljevsko ime, a najskuplja pizza sadrži zlato

Dodaje da se s Anom poznaje jako dugo, oko 13 godina, a iza poslovne suradnje krije se i ljubavna priča.

- Živjeli smo zajedno u Italiji, upisali kuharsku školu te se zaposlili. Ja sam počeo raditi s pizzama i postao pizza chef (pizzaiolo majstor), a Ana je radila kao chef s tjesteninom. Nekoliko godina smo radili kao chefovi u Irskoj pa se vratili u Italiju. U Zagreb smo došli 2017. Tada smo vidjeli da se pizza scena promijenila, ljudi su postali otvoreniji za nove vrste pizze pa smo otvorili restoran Papavero Pizza & Food Lab - ispričao nam je Pasquale.

Pizza kruh: Fina delicija koju obožavaju mali i veliki gurmani
Pizza kruh: Fina delicija koju obožavaju mali i veliki gurmani


Klasična talijanska pizza

Sastojci: 20 g kvasca s 20 ml vode, 1 kg brašna (najbolje Manitoba, ako nemate može i glatko) s 550 ml vode; 30 g soli, maslinovo ulje

Priprema: Pomiješajte kvasac s vodom. Ako vam treba isti dan, koristite toplu vodu, a za drugi dan hladnu pa ga čuvajte u hladnjaku. Pomiješajte brašno i vodu te ostavite da odmori 15 minuta. Dobro pomiješajte kvasac i brašno i na kraju dodajte 30 g soli. Tijesto možete zamijesiti ručno ili mikserom. Ostavite 10 minuta vani u kuhinji pa razrežite na tri djela. Napravite tri bule, ostavite 10 minuta vani pa stavite u hladnjak pokriveno prianjajućom folijom.

Sat vremena prije pečenja izvadite iz hladnjaka i rastegnite tijesto pomoću malo maslinovog ulja. Kada valjate tijesto s maslinovim uljem, ne trebate pobrašniti stol. Ostavite da odmori na sobnoj temperaturi. Pecite 10 minuta na 250°C, dodajte začinjenu rajčicu, mozzarellu i ostale sastojke po želji te pecite još 15 minuta, dok se ne ispeče. Umak od rajčice najbolje je začiniti prije pečenja po želji – bosiljkom, origanom, kaduljom...

ŠOK U KRALJEVSKOJ OBITELJI: Meghan Markle priznala zašto bježi iz palače, ne može više ovako 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3
Dnevni horoskop za petak 13. prosinca: Rak će shvatiti da se zaljubio, Lav je pod pritiskom
ZVIJEZDE DONOSE...

Dnevni horoskop za petak 13. prosinca: Rak će shvatiti da se zaljubio, Lav je pod pritiskom

Pročitajte dnevni horoskop za petak 13. prosinca i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Advent je stigao i na onkologiju Klaićeve: 'Djeci je odmah ljepše'
NAJPOSEBNIJA KUĆICA

Advent je stigao i na onkologiju Klaićeve: 'Djeci je odmah ljepše'

Osoblje dječje onkologije iz Klaićeve, smještene na Klinici za tumore, stvorilo je pravu adventsku kućicu u kojoj djeci i roditeljima, ali i zaposlenima, kuhaju čaj, kavu, kakao... Djeca su presretna