Male pite s ukusnim nadjevom ne propuštaju se. Naučite kako ih dobro pripremiti uz nadjev od maslaca s kikirikijem i čvrstim jogurtom te preljevom od čokolade
Tartlet od čokolade i maslaca s kikirikijem - uvijek dobar izbor
Sastojci:
- 200 g brašna
- 2 žlice šećera
- 115 g maslaca
- žlica vode
- Nadjev: 150 g kikiriki maslaca
- 2,5 dl čvrstog jogurta
- 4 žlice smeđeg šećera
- prstohvat soli
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- Glazura:
- 150 g tamne čokolade
- 2 žlice meda
- 2 žlice ulja
Priprema:
Brašno i šećer stavite u zdjelu, dodajte ohlađen na manje komade narezan maslac, te rukama izradite mrvičastu smjesu. Dodajte vodu i mijesite dok ne dobijete glatko tijesto. Umotajte i stavite u hladnjak na 30 minuta. Kalupe za mini tartove premažite maslacem i pospite brašnom, obložite razvaljanim tijestom i izbodite vilicom.
Obložite tijesto u kalupu papirom za pečenje i ispunite kuglicama za pečenje ili suhim grahom. Pecite oko 15 minuta, u zagrijanoj pećnici na 190°C. Maknite papir i kuglice. Ostavite neka se hladi i pripremite nadjev. Izmiksajte kikiriki maslac, jogurt, šećer, malo soli i vaniliju.
Dvije žlice stavite sa strane, a ostalo izlijte preko pečenih košarica i ostavite u hladnjaku sat vremena. Čokoladu rastopite na pari s medom i uljem. Nakon 10 minuta izvadite pitu iz hladnjaka i prelijte čokoladnom glazurom, te vratite u hladnjak dok se čokolada ne stisne.