Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Tijekom 100 dana svaki dan je radila 100 sklekova: Izgubila sam 3 kg, bilo je stvarno teško

Tijekom 100 dana svaki dan je radila 100 sklekova: Izgubila sam 3 kg, bilo je stvarno teško

Rachel Hosie, fitness kolumnistica, početkom karantene zadala si je izazov. Svaki dan, 100 dana, je radila 100 sklekova. U početku je bilo bolno, a promjene je vidjela nakon 50 dana

VIDEO

Rachel Hosie, fitness kolumnistica, je početkom karantene u Velikoj Britaniji u ožujku, odlučila svaki dan napraviti 100 sklekova kako bi održala snagu i kondiciju bez teretane. Njezin izazov je na kraju trajao 100 dana.

- Teretane su se zatvorile i brzo je postalo jasno da se uskoro neće otvoriti. Stoga sam odlučila sebi postaviti jedan izazov. Odlučila sam svaki dan napraviti 100 sklekova, počevši od 25. ožujka. Nisam odredila krajnji datum jer sam optimistično mislila da ću to raditi sve dok se teretane ponovno ne otvore, ali dobro da nisam jer su još uvijek zatvorene - ispričala je Rachel koja je uspješno završila svoj izazov.

POGLEDAJTE VIDEO (o važnosti vježbanja):

Pokretanje videa...

01:29

U 100 dana svaki dan je radila 100 sklekova što je na kraju iznosilo 10.000 sklekova.

- Bilo je jako izazovno i šokirana sam koliko je ovaj eksperiment promijenio moje tijelo - rekla je Rachel koja je sklekove jako rijetko radila prije karantene, ali u karanteni su joj se učinili kao savršena vježba za njeno tijelo. Sklekove je radila u setovima od po 10 sklekova.

- Moj plan je bio da radim 10 sklekova svaki sat vremena, radeći prvi set u 9 sati ujutro, a posljednji u 18 sati - objasnila je.

Prvih nekoliko dana bilo je bolno

- Bilo je teško prvi dan. I samo je postajalo još teže. Prelazak od 0 sklekova na 100 za moje tijelo je sigurno bilo šok - rekla je Rachel koja je prvih nekoliko dana nekoliko setova odrađivala na koljenima jer je cijelo tijelo boljelo.

Nije uzimala dan odmora nego je umjesto toga stalno mijenjala položaj ruku i po savjetu fitness trenerice Syatta, nakon svakog seta sklekova, vježbala i s trakom za otpor.

Nevjerojatna sličnost: Izgledaju identično kao likovi iz 'crtića'
Nevjerojatna sličnost: Izgledaju identično kao likovi iz 'crtića'

Trake za otpor održavale su njeno tijelo uravnoteženim. Kako su se ograničenja karantene počela smanjivati bilo je teže održavati izazov i Rachel je morala unaprijed planirati.

- Jednog dana kad sam trebala ići na piknik u 13:00 sati, morala sam se potruditi da ujutro uspijem završiti 100 sklekova - rekla je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Rachel Hosie (@rachel_hosie)

Nakon mjesec dana bilo joj je malo lakše podnositi izazov. 

- Bilo je fenomenalno osjetiti kako mi mišići rade na različite načine i jako zadovoljavajuće osjetiti kako se tijelo prilagođavalo podražaju treninga - rekla je Rachel koja je otkrila kako je u 100 dana izazova bilo par dana kada ne bi uspjela napraviti 100 sklekova jer se osjećala loše, ali taj bi nedostatak nadoknadila onda kroz iduće dane.

Bill Gates poručio: Znatiželja je ključna vještina za vaš uspjeh
Bill Gates poručio: Znatiželja je ključna vještina za vaš uspjeh

Promjene nakon 50 dana

- Otprilike na pola puta, stvarno sam počela primjećivati neke promjene na gornjem dijelu tijela. Mogla sam vidjeti neke mišiće koje prije nisam. Iako izazov nisam započela zbog izgleda, sada mi je drago vidjeti i te promjene - ispričala je Rachel kojoj je izazov kasnije postao više mentalno nego fizički težak.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Rachel Hosie (@rachel_hosie)

- Pred kraj sam stvarno mrzila sklekove. Ali, nisam odustala jer sam izazov započela zbog discipline - rekla je i dodala da se na fotografijama možda ne primijeti, ali da je njen gornji dio tijela definiraniji nego prije.

Također je otkrila da je izgubila i oko tri kilograma. Rekla je i da će nastaviti raditi sklekove, ali nešto sporijim tempom, prenosi Insider.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru
Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi