Obavijesti

Lifestyle

Tko je tko u svijetu mirisa?

Tko je tko u svijetu mirisa?
1

Postoje tisuće mirisa i još više njihovih kombinacija. Neke od njih kriju se u vašem najdražem parfemu. No, jeste li sigurni da se na vašoj polici nalazi parfem?

Možda je to "eau de toilette" ili pak "eau de cologne". Sve ove različite oznake odnose se na omjer ulja i alkohola, odnosno vode koje vaš miris sadrži.

O udjelu esencijalnih ulja ovisi i način primjene mirisa, tako da je jako važno imati sve informacije o tome tko je tko u svijetu mirisa prije nego krenete u odabir novog mirisa. Važno je zapamtiti da koncentracija esencijalnih ulja u pojedinim varijantama mirisa ovisi i o proizvođaču, odnosno brandu mirisa.

Eau de parfum sadrži koncentraciju esencijalnih ulja od 15 do 20 %, a zbog njegove koncentracije i sporijeg isparavanja tijekom kojeg do izražaja dolaze različite note, preporučuje se nanositi ga na kosu i odjeću.

Eau de toilette sadrži do 10 % esencijalnih ulja i za razliku od eau de parfum prikladniji je za učestalu upotrebu jer je manje intenzivan. Eau de Cologne sadrži do oko 8 % esencijalnih ulja i savršen je za vruće ljetne dane jer je osvježavajuća varijanta koju možete nanositi više puta dnevno i to izravno na kožu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zapešće, ključna kost, iza ušiju… to su područja koja, prema riječima stručnjaka, čine savršeni dom za vaš miris. Toplina i puls na vašem zapešću te na području iza ušiju osnažit će miris koji ste nanijeli i bit će intenzivniji. Područje vrata i ključna kost preporučuju se kao savršeno mjesto za nanošenje mirisa jer se miris „ugnijezdi“ na blagim udubljenjima između kostiju te omogućuje dulje zadržavanje mirisa.

Ne zaboravite, dobar miris može biti jedinstven odraz vaše osobnosti i zato pažljivo pristupite njegovom odabiru i korištenju!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Božićni feng shui: Drvce treba stajati u centru kuće i na jugu
ZA MIR I BLAGOSTANJE

Božićni feng shui: Drvce treba stajati u centru kuće i na jugu

Prema tradicionalnom vjerovanju drvce treba biti veće od najviše osobe u obitelji i postavljeno u središte doma, a svijeće na blagdanskom stolu pročistit će energiju

Kako biste vi reagirali? Ovo su definitivno najgori pokloni ikad
NEUGODNA PRIZNANJA

Kako biste vi reagirali? Ovo su definitivno najgori pokloni ikad

Božić je vrijeme darivanja. Sve nas muči ista misao - što pokloniti najmilijima. Bitna je namjera, a ionako što god poklonili, ne možete biti gori od nekih od ovih Twitteraša...
Bez bronzera i dodatnog jastuka nema party looka

Bez bronzera i dodatnog jastuka nema party looka

Za blistavu kožu na dugo očekivanom tulumu pomoći će spavanje na dodatnom jastuku koje sprečava zadržavanje tekućine oko očiju