Obavijesti

Lifestyle

Komentari 105

Top savjeti - najsretniji brojevi, kako ih prepoznati u snovima...

Top savjeti  - najsretniji brojevi, kako ih prepoznati u snovima...
1

Jedan čovjek je u snu vidio brojeve 2, 4, 6, 17, 25 i 31, uplatio je listić s tim brojevima te u studenome 2001. godine osvojio jackpot od 55 milijuna američkih dolara

VIDEO

Ako igrate loto, najveća je vjerojatnost da ćete pogoditi barem jedan broj ako prekrižite broj 33, dok je najmanja šansa za to ako je vaš izbor broj 13, pokazuju mnoge analize izvučenih kombinacija u nekoliko desetaka tisuća dosadašnjih izvlačenja u više međunarodnih lutrija. 

Na međunarodnoj razini, najsretniji loto brojevi su: 6, 7, 33, 38, 40 i 49, budući da se u mnogim svjetskim loto igrama pogađaju brojevi i do 50, pa i 80. Broj 33 i inače se u numerologiji smatra jednim od znakovitih brojeva, jer je to najveći pozitivni cijeli broj koji se može povezati s iznimnim veličinama: Isusom i Aleksandrom Velikim, koji su umrli u dobi od 33 godine.

U prirodnom svijetu, ljudska kralježnica ima 33 kralješka, a 33 stupnja su i granica na Newtonovoj skali, koja označava točku između tališta snijega i vrelišta vode. Isus je razapet u 33. godini, molitva na Veliki petak moli se 33 puta, u kabali se riječ “amen” pojavljuje se 33 puta, a molitvene kuglice u islamu organizirane su u setovima od 33. Ukratko, dovoljno razloga da bismo zaključili da je riječ o broju na koji upućuje nešto više od puke intuicije.

Na sličan način i 7 se može smatrati jednim od sretnijih brojeva jer ima dugu reputaciju u zapadnoj kulturi koja ga povezuje sa srećom - Bog je sedam dana stvarao svijet, sedam je smrtnih grijeha, dana u tjednu... I 11 te 22 smatraju brojevima koji se mogu povezati s porukama anđela. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

S druge strane, najmanje sretnim smatra se broj 13, koji se u mnogim kulturama povezuje sa zlom i nesrećom. Osnova za to povezana je s nastajanjem kalendara – naši preci nisu imali precizne alate za astrološka mjerenja, pa su pogrešno vjerovali da postoji 13 a ne 12 mjeseci u godini. Puni Mjesec javlja se 13 puta u lunarnoj godini, koja je postala osnova za obožavanje punog Mjeseca, vještica i sotonizma u većem dijelu Europe.

Postoje i teorije o skrivenom 13. horoskopskom znaku koji će označiti kraj svijeta. Niz nesretnih događaja iz povijesti povezuje se također s brojem 13 - to su 13 apostola na Posljednjoj večeri, Juda Iskariotski izdao je Isusa za 13 škuda, u petak 13. listopada, a na petak 13. kolovoza 1307. godine francuski je kralj počeo uhićenja, mučenja i pogubljenja vitezova templara. 

To se smatra prvim znakom nesreće vezane uz kombinaciju petka i broja 13. Poznato je i kako je Apollo 13 bila jedina neuspješna misija na Mjesec. Neke procjene, odnosno statistike, pokazuju da biste se, kad je o međunarodnoj lutriji riječ, trebali kloniti brojeva 5, 8, 13, 21, 28 i 36.

Časopis Time objavio je priču o 43-godišnjem pakistanskom imigrantu u SAD-u Ihsanullahu Khanu. On je, kako bi prehranio djevojčicu iz prvog braka i novu obitelj, radio dva posla - danju kao taksist, a noću kao zaštitar. Jednom je u snu vidio brojeve 2, 4, 6, 17, 25 i 31, uplatio je listić s tim brojevima te u studenome 2001. godine osvojio jackpot od 55 milijuna američkih dolara. Te je brojeve sanjao još kao mladić i punih 15 godina križao na listiću tu kombinaciju.

Thinkstock/Guliver

Dakle, uz snove, u njegovu je slučaju i predanost želji da osvoji jackpot sigurno odigrala ulogu. No neki su snove unovčili samo nekoliko dana nakon što su sanjali dobitak, a sve je više onih koji vjeruju kako takav san možemo “prizvati”, odnosno da u lucidnim snovima možemo zatražiti svoju dobitnu kombinaciju.

Osigurajte da vam prekidač svjetiljke te papir i olovka budu pri ruci. Kod lucidnih snova radi analize vrlo je važno da ih zapišete. No pripazite, imate samo sekundu ili dvije nakon buđenja da zapišete što ste vidjeli u snu, iza toga svijest preuzima vlast. Svaku večer prije spavanja recite podsvijesti: “Noćas ću vidjeti dobitnu kombinaciju brojeva za ... igru”.

Izgovorite to naglas ili u sebi. To može potaknuti kreativno sanjanje, slično kao i kad prije spavanja razmišljate što odgovoriti na ponudu za novi posao i ujutro znate odgovor. Brojevi vam se mogu pojaviti i u obliku simbola, slika, kroz priču o drugim ljudima... Nemojte odustati od lutrije zato što niste sanjali listić s dobitnom kombinacijom ili izvlačenje kuglica. Osluškujte poruke sna. 

Top savjeti kako do dobitka

  • Najviše dobitaka bilo je u Zagrebu u siječnju Prema podacima o lanjskim dobitnicima Jackpota u lotu 7/39, najsretniji grad u Hrvatskoj bio je Zagreb, s osvojenih šest Jackpotova, najsretniji mjesec je siječanj, kad su osvojena četiri Jackpota.
  • Proučite statistiku i frekvenciju Većina lutrija objavljuje najčešće izvučene kombinacije i učestalost izlaska kuglica s pojedinim brojevima iz bubnja, pozabavite se malo time. Nastojte pronaći podatke za što dulje razdoblje. Naravno, nema jamstva da će brojevi koji se često izvuku opet biti izvučeni, kao što nije rečeno da ne trebate križati one koji rijetko izađu. Poanta je u tome da pronađete vlastitu metodu kombinacije tih brojeva. 
  • Držite se nekoliko brojeva Ako ne želite izabrati jedan niz i igrati ga svaki put kad igrate loto u idućih desetak godina, izaberite barem neku stalnu kombinaciju brojeva. Na primjer, svoj sretni broj, datum rođenja djeteta i slično. Budite uporni čak i nakon što taj broj bude izvučen, ako u tom kolu niste dobili značajniji dobitak. 
  • Prepustite izbor slučaju Ponekad nije loše prepustiti računalu da izabere brojeve slučajnim redoslijedom, ili pratite brojeve na registracijama dok šetate do lutrije. Zatražite od supruge, djeteta, kolege na poslu da vam kažu po jedan broj, pa to iskoristite kao kombinaciju ili napravite papiriće s brojevima pa ih izvlačite iz šešira, igrajte se. 
  • Broj 33 nije dobitan u Hrvatskoj Prema podacima Hrvatske lutrije, od 1991. do danas ukupno je osvojen 161 Jackpot u igri Loto 7/39, a među sedam najčešće izvučenih brojeva u tim dobitnim kombinacijama nema ni broja 33 ni broja 13. To su: 8, 9, 11, 18, 22, 29 i 32. Zanimljivo je da su čak četiri broja iz tih dobitnih kombinacija i inače najčešće izvlačeni brojevi u lotu 7/39. Broj 33 je među brojevima koji nisu izašli čak osam kola zaredom, dok su brojevi 9 i 27 preskočili čak 14 izvlačenja zaredom.
  • Hrana za lucidne snove Svježi krastavci, zelena salata, riba, kokice, senf, voćni sokovi i svježi sir hrana su koja može potaknuti lucidno sanjanje
  • Najveći dobitnici imaju svoju kombinaciju koju igraju Dosad najveći Jackpot u igri Loto 7/39 u Hrvatskoj pogođen je 17. lipnja 2009. kad se popularna “supersedmica“ popela do vrtoglavih 53,78 milijuna kuna. Sretni Bjelovarčanin osvojio je tada gotovo 44 milijuna kuna. 
  • Otvarajte svijest Budimo iskreni, snovi o lotu ne funkcioniraju kao bankomati. Potražite literaturu o tome kako tijelo i duh filtriraju informacije iz višeg izvora, kako čistiti tijelo od otrova i zdravo se hraniti, kako djeluju kristali i simboli te kako prizvati pozitivno u život i snove.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 105
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'