Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Top trikovi kako da cvijeće od Valentinova potraje puno dulje

Top trikovi kako da cvijeće od Valentinova potraje puno dulje
1

Koso rezanje stabljike, aspirin, malo votke ili izbjeljivač produljit će život biljkama, no najvažniji su mijenjanje vode i ispiranje. Voda treba biti sobne temperature

VIDEO

Da bi se cvijeće dulje održalo u vazi i nakon Valentinova, dobro mu je lagano skratiti stabljiku i odrezati je ukoso čistim nožem ili vrtnim škarama. Obične škare treba izbjegavati jer one stišću i gnječe stabljiku, zbog čega cvijeće brzo propada, a kosi rez omogućuje bolji dotok vode. 

POGLEDAJTE VIDEO o simbolici svakog cvijeta:

Pokretanje videa...

Simbolika cvijeća 00:45

Također, da bi buketi trajali dulje, profesionalni cvjećari u vodu katkad dodaju posebne mješavine koje sprečavaju razvoj bakterija i dodatno opskrbljuju cvijeće hranjivim tvarima. Imitirati ih možete tako da u litru vode dodate dvije žlice bijelog octa i dvije žlice šećera - ocat će spriječiti širenje bakterija, a šećer hraniti biljke.

Žena već osam godina dobiva cvijeće od supruga koji je umro
Žena već osam godina dobiva cvijeće od supruga koji je umro

U vazu za cvijeće katkad se stavljaju i drugi dodaci poput smrvljenog aspirina, nekoliko kapi izbjeljivača ili votke, tableta multivitamina, prstohvat soli ili sode bikarbone, a sve bi to trebalo produljiti rok trajanja cvijeća. 

Ipak, ne treba pretjerivati i staviti sve odjedanput - mnogo važnije je redovito mijenjanje vode (svaki drugi dan) jer nečista voda može začepiti pore na stabljikama. Pri mijenjanju vode dobro je i isprati donji dio stabljike cvjetova pod mlazom vode sobne temperature, što će osvježiti izgled cvijeća.

beautiful young woman with a large bouquet of flowers in the park

Cvijeće bez lišća trajat će dulje

Iako i ono izgleda privlačno, lišće može oduzeti energiju cvjetovima - umjesto da voda s hranjivim tvarima putuje izravno do cvijeta, ona se zadržava u listovima. Nikad ne skidajte listove strugalicom jer tako možete oštetiti stabljiku, nego ih uklonite prstima ili odrežite skalpelom što bliže peteljci. Pazite da listovi ne ostanu u vodi jer će se brzo raspasti i onečistiti je.

Lak za kosu učvrstit će svježe cvijeće

Cvijeće će dulje izdržati ako ga poprskate lakom za kosu, samo s donje strane listova i latica - odmaknite se otprilike pola metra, poprskajte cvijeće i osušite ga.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

13:25
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom
ZA VALENTINOVO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom

Na drvcima koja se kite za Valentinovo očekivano prevladavaju crvena i roza boja, a od ukrasa se koristi sve: od vate, božićnih kuglica, preko srca i ruža do šarenih ukrasa od slatkiša

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC
SUPER!

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC

Jastučnica će očistiti stropni ventilator, a uz nju prašina neće padati po cijeloj sobi, a kožni namještaj ne morate baciti već ga revitalizirajte pastom za cipele...
Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući
VJEČNI PROBLEM

Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući

Napravite ploču pa na nju vješajte čarape kojima se zagubio par. S vremenom će se na ploči naći oba para ili ćete negdje u kući naći jedan dok će vas drugi par čekati na zidu