Lifestyle

Komentari 5

Treba imati sreće: Gutao čavle, vijke, žicu i preživio operaciju

Treba imati sreće: Gutao čavle, vijke, žicu i preživio operaciju

Muškarac s mentalnom bolešću je godinama gutao metalne predmete i žice. Tijekom operacije, prve takve u Indiji, doktori su mu iz želuca izvadili čak 116 čavla i snimili cijeli postupak

Bhola Shankar (43) iz grada Bundi u Indiji oko 25 godina je na lijekovima za šizofreniju, zbog koje ima neobičan poremećaj koji je nekako uspio sakriti i od obitelji: godinama guta metalne predmete i žicu.

Liječnici koji su mu nedavno iz želuca odstranili ogromnu količinu metala kažu kako je imao veliku sreću, jer su mnogi predmeti koje je progutao imao oštre rubove i mogli su povrijediti stijenke želuca, ili crijeva.  

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Dr. Anil Saini, koji je vodio tim liječnika tijekom te neobične operacije kaže da je to bio prvi takav slučaj u pokrajini Rajahstan, kojoj pripada bolnica, Zbog toga je bolnica snimila i video tijekom operacije, na kojem se vidi kako liječnici iz crijeva pacijenta vade čavle. 

- Pacijent nije u stanju objasniti kako su čavli završili u njegovim crijevima, no zaista je imao sreću da nisu probili unutarnje organe, što je moglo završiti fatalno, kaže dr.Saini. Srećom, pacijent se dobro oporavlja, piče The Sun.  

Inače, 2017. godine liječnici su iz želuca jednog Francuza izvadili više od stotinu oštrih metalnih predmeta,među kojima je bilo noževa, čavala i vijaka, pa čak i glava od odvijača, kuglica, novčića žice. I taj je 52-godišnji pacijent bolovao od mentalnih problema i također je gutao te predmete iako je bio pod redovnom terapijom.      

OŽENIO MAMU SVOG PRIJATELJA: 'Rugao mi se pa sam mu vratio'

Najčitaniji članci