Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Laura (30) je ostala bez dojke, a u ramenu ima metal i cement

'Šetala sam alpaku, nabavila psa, vidjela Royal Opera House, gostovala na Chelsea Flower Show, bila na Maldivima, klizala na ledu u Central Parku' - priča Laura Hughes

VIDEO

Bivša je frizerka Laura Hughes (30) iz Norwicha napipala kvržicu na dojci 2014., kad joj je bilo samo 25 godina. Ubrzo joj je dijagnosticiran rak dojke trećeg stadija, nakon čega je prošla šest tura kemoterapije i mastektomiju, hormonalnu terapiju, radioterapiju i godinu dana primanja injekcija lijeka Herceptin koji pomaže kod raka dojke.

Osim što se liječila, zadnje je godine Laura provela i hodajući u humanitarne svrhe u sklopu udruge CoppaFeel koja podiže svijest o raku. No zadnji ju je put rak i u tome spriječio kad se vratio u kolovozu 2016. i napao joj kosti. Od tada su joj liječnici izvadili kost koja ide iz ramena i završava u ruci, što su zamijenili metalnom kosti, a da smanje mogućnost širenja kancerogenih stanica uklonili su i koštanu srž koju su zamijenili cementom.

No usprkos teškoj situaciji u kojoj se našla. Laura je ostala optimistična pa je počela pisati i blog na kojem piše o kvaliteti života u terminalnoj fazi raka, a radi i na ispunjenju popisa želja koje je sama sebi zadala - od njih 50 je već ispunila 29.

- Dijagnoza je bila šokantna, pogotovo jer u obitelji nemam nikog tko je imao rak, niti sam znala ikog tko je obolio u mojim godinama - ispričala je za Daily Mail i objasnila kako je sve išlo prilično brzo pa je u roku od par tjedana već primala kemoterapiju i prolazila kroz brojne preglede i skenove. Dodala je i da joj je mastektomija ili uklanjanje dojke bila prva operacija na koju je ikad išla, a imala je samo 26. Bila je, kaže, prestravljena. 

Četiri puta je imala rak, a ima 28 godina: Stalno se vraćaju...
Četiri puta je imala rak, a ima 28 godina: Stalno se vraćaju...

- Napravila bih sve samo da se riješim raka, jer sam znala da me moje vlastito tijelo ubija. Uvijek sam voljela svoje grudi pa mi je jako teško palo mirenje s tim da imam samo jednu, a potpuno sam promijenila i način na koji sam se odijevala jer sam htjela što veći dio prikriti - ispričala je Laura i dodala da su je iscrpile kemoterapije, uz koje je prošla i 15 sesija zračenja.

Za to vrijeme je izgubila kosu, boljeli su je zglobovi, bila je jako umorna i jedva izlazila iz kuće. Nakon što je završila s terapijama organizirala je proslavu, nakon koje ju je još čekala rekonstrukcija dojke. U međuvremenu je počela i s treninzima brzog hodanja za podizanje svijesti o raku dojke s udrugom CoppaFeel.

'A Beautiful Woman Draws Strength From Troubles, Smiles When The World Around Her Falls and Grows Stronger With Love'...

Objavljuje Laura HughesČetvrtak, 8. ožujka 2018.

- Počela sma trenirati 2016. godine, upisala sam se u teretanu i uzela osobnog trenera. No, desno me rame počelo boljeti kao da sam pretjerala s vježbanjem - rekla je.

Otišla je liječniku koji joj je preporučio vježbe za rame, no bilo joj je samo gore. Kad ju je fizijatar uputio na ultrazvuk koji nije pokazao oštećenje, doktorima su pretpostavili o čemu se radi na temelju njene povijesti bolesti.

Fizijatar joj je rekao da mu se čini da vidi neku nakupinu zbog čega ju je odmah poslao onkologu, a već dva dana kasnije je saznala da u ramenu ima kancerogenu tvorbu veličine kuglice, zbog koje joj je i pukla kuglična kost ramena.

- Nije više bilo čudno da me toliko boli, jedan dan sam uzela paracetamol, a drugi sam već bila na blažoj verziji morfija - priča Laura, koja je za par tjedana doznala da tumor nije nov već se proširio s dojke.

Na žalost, doznala je da se proširio i na kralježnicu i na karlične kosti, a liječnici se nadaju da će se na tim područjima smanjiti s terapijom.


- Srećom, rak se proširio na kosti ali nije zahvatio unutarnje organe, na čemu sam bila jako zahvalna - ispričala je, nakon čega je uslijedila operacija gdje joj je kost iz ramena zamijenjena s metalnom.

No budući da je tada već imala rak drugog stupnja, Laura zna da ga nikad neće pobijediti. Zato se, kaže, nada da će imati još dosta godina da uživa u životu jer nije spremna umrijeti. 

Bebu izvadili iz majke, operirali ju pa onda opet vratili natrag
Bebu izvadili iz majke, operirali ju pa onda opet vratili natrag

- Moja druga polovica Brad je zapeo sa mnom zadnjih par godina i, nevjerojatno, još me želi ženiti bez obzira na sve - kaže Laura koja je nakon druge dijagnoze, tumora na kostima, počela pisati blog o stvarima koje još želi napraviti u životu

Im finally on a ward. Operation took almost 5 hours then spent nearly 2 hours in recovery due to waking up in agony and...

Objavljuje Laura Hughes

- Šetala sam alpaku, nabavila psa, vidjela Royal Opera House, gostovala na Chelsea Flower Show, bila na Maldivima, klizala na ledu u Central Parku - priča Laura i napominje kako se još mora voziti u Orient Expressu, gledati kitove, ići na krstarenje i na televizijsko natjecanje, želi otići u kasino u Monacu i, najvažnije, udati se.

- Naučila sam se ne brinuti oko stvari koje ne mogu promijeniti jer nikad ne znamo kad nam je zadnji dan. Zato živim svaki kao da je zadnji - objasnila je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs
Hrvatski običaji

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs

Veliki petak se u tradiciji različitih krajeva obilježava na različite načine, no svima je zajednička činjenica da je ovo jedini dan u godini kad nema svete mise