Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
21 komentara

'Trebam li upozoriti dečka moje kćeri da hoda sa sociopatom?'

Mlada žena je ocu jasno dala do znanja da nema namjeru reći dečku da je dijagnosticirani sociopat i da ne osjeća ljubav ni empatiju. I sad ju dečko namjerava zaprositi, a otac je u dilemi - reći mu ili ne...

Adult Daughter Comforting Senior Father In Wheelchair
Foto: HighwayStarz
21 komentara

Za roditeljsku ljubav se kaže da je bezuvjetna, ali jedan tata je u dilemi zbog veze svoje kćeri. Sukob nije s dečkom njegove kćeri, kojeg opisuje kao 'sjajnog tipa, vrlo ljubaznog, smiješnog i inteligentnog'.

Umjesto toga, problem leži u njegovoj kćeri, koja je, otkriva, 'dijagnosticirani sociopat' - i tu informaciju nikad nije podijelila sa svojim dečkom. 

Anonimno apelirajući za pomoć na popularnom internetskom forumu Reddit, tata objašnjava da je uzrok njegove velike dileme činjenica da se u posljednje vrijeme sve više priča o zarukama i skorašnjem vjenčanju kćeri, koja nema nikakvu namjeru svoju dijagnozu podijeliti sa svojim dečkom. 

- Jako sam vezan za svoju kćer i imamo jako dobar odnos. Volim provoditi vrijeme s njom, ali postoji jedna stvar u vezi nje zbog koje bi mnogi ljudi zastali i razmislili, ona je dijagnosticirani sociopat - počinje objava.

POVEĆANA PRETILOST Znate li za poremećaj manjka prirode? Djecu vodi u depresiju

Znakovi su se počeli pojavljivati ​​tijekom njezina djetinjstva, objašnjava on, kada se počela '​​čudno ponašati' te je počela maltretirati svoju mlađu sestru. 

- U školi se jako mučila te je često imala problema zbog laganja, okrutnosti i svakakvog neprihvatljivog ponašanja - nastavlja pisati. 

S 18 godina joj je postavljena dijagnoza i njegova kći se počela liječiti, a terapija joj je jako pomogla i s vremenom je puno napredovala. 

Međutim, boji se da će ju dečko ubrzo zaprositi, a ono što njega najviše muči je to što misli da ona njega u stvari ne voli. 

- Od njezine dijagnoze imali smo vrlo iskrene, temeljite razgovore o njezinom mentalnom zdravlju, a ona je bila otvorena sa mnom te mi je rekla da ne osjeća ljubav ili empatiju prema bilo kome, čak ni prema obitelji - objasnio je tata.

Foto: Dreamstime

- Kad joj je umro jedan bliski prijatelj, na sprovodu se ponašala kao da je jako tužna i da ju je to jako povrijedilo, a kasnije mi je priznala da je to sve bila samo gluma i da se zapravo osjeća jako 'neutralno' - napisao je u objavi.

Piše da je također rekla da se nikad nije osjećala krivom za nešto što je učinila i da ne zna kakav je to osjećaj krivnje.

Tijekom svoje veze, mlada žena je ocu jasno dala do znanja da nema namjeru reći dečku za svoju dijagnozu. 

Ali, zbog nedavnih događaja i mogućnosti vjenčanja, ovaj otac osjeća da ne može samo sjediti sa strane i dopustiti da se to dogodi.

- Jasno sam joj dao do znanja da mu mora reći istinu prije nego što se uda, da njezin dečko ima pravo znati za njezinu dijagnozu i da treba razmisliti o tome, ili da ću mu ja reći, na što mi uvijek odgovara da se ne bih usudio - nastavlja. 

18 GODINA RAZLIKE Velika ljubav: Tata i kći u istoj pozi za njegovu i njenu maturu

- Ali, ako bude potrebno, hoću. Stvarno volim i poštujem tog mladića, i osjećao bih se strašno čuvajući tu 'tajnu' od njega. Ne mogu mu dopustiti da uđe u brak s mojom kćeri, a da ne zna za njezinu dijagnozu - napisao je anonimni tata.

Završio je objavu s time da se sad pita bi li bio loš čovjek kad bi dečku svoje kćeri rekao istinu? 

Odgovori koje je dobio na svoju objavu su jasno odrazili u koliko se kompliciranoj situaciji čovjek nalazi. 

- U svakom slučaju, etički ste kompromitirani. Vjerojatno je najbolje da se držite izvan toga - napisao je jedan korisnik Reddita.

Foto: Dreamstime

- Mislim da se vaša kći jako naradila da bi došla do ove točke u svojem životu... a kad biste njezinom dečku rekli istinu vrlo vjerojatno biste ju potpuno uništili i usmjerili na loš put. Samo misao - napisao je drugi korisnik. 

Međutim, mnogi korisnici foruma su napisali da dečko mora znati istinu prije nego što se odluči na idući korak u vezi. 

- Koje sr***, kakva je to grozna situacija. Znam da je ona tvoja kći, ali ovo je brak za ovog tipa i zaslužuje znati. Već si joj rekao da ćeš mu reći ako mu ona prva ne kaže. Mislim da bi mu trebao reći - napisao je treći korisnik. 

Recite nam u komentarima što mislite kako bi otac trebao postupiti.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message