Obavijesti

Lifestyle

Komentari 21

'Trebam li upozoriti dečka moje kćeri da hoda sa sociopatom?'

'Trebam li upozoriti dečka moje kćeri da hoda sa sociopatom?'

Mlada žena je ocu jasno dala do znanja da nema namjeru reći dečku da je dijagnosticirani sociopat i da ne osjeća ljubav ni empatiju. I sad ju dečko namjerava zaprositi, a otac je u dilemi - reći mu ili ne...

VIDEO

Za roditeljsku ljubav se kaže da je bezuvjetna, ali jedan tata je u dilemi zbog veze svoje kćeri. Sukob nije s dečkom njegove kćeri, kojeg opisuje kao 'sjajnog tipa, vrlo ljubaznog, smiješnog i inteligentnog'.

Umjesto toga, problem leži u njegovoj kćeri, koja je, otkriva, 'dijagnosticirani sociopat' - i tu informaciju nikad nije podijelila sa svojim dečkom. 

Anonimno apelirajući za pomoć na popularnom internetskom forumu Reddit, tata objašnjava da je uzrok njegove velike dileme činjenica da se u posljednje vrijeme sve više priča o zarukama i skorašnjem vjenčanju kćeri, koja nema nikakvu namjeru svoju dijagnozu podijeliti sa svojim dečkom. 

- Jako sam vezan za svoju kćer i imamo jako dobar odnos. Volim provoditi vrijeme s njom, ali postoji jedna stvar u vezi nje zbog koje bi mnogi ljudi zastali i razmislili, ona je dijagnosticirani sociopat - počinje objava.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Znate li za poremećaj manjka prirode? Djecu vodi u depresiju
Znate li za poremećaj manjka prirode? Djecu vodi u depresiju

Znakovi su se počeli pojavljivati ​​tijekom njezina djetinjstva, objašnjava on, kada se počela '​​čudno ponašati' te je počela maltretirati svoju mlađu sestru. 

- U školi se jako mučila te je često imala problema zbog laganja, okrutnosti i svakakvog neprihvatljivog ponašanja - nastavlja pisati. 

S 18 godina joj je postavljena dijagnoza i njegova kći se počela liječiti, a terapija joj je jako pomogla i s vremenom je puno napredovala. 

Međutim, boji se da će ju dečko ubrzo zaprositi, a ono što njega najviše muči je to što misli da ona njega u stvari ne voli. 

- Od njezine dijagnoze imali smo vrlo iskrene, temeljite razgovore o njezinom mentalnom zdravlju, a ona je bila otvorena sa mnom te mi je rekla da ne osjeća ljubav ili empatiju prema bilo kome, čak ni prema obitelji - objasnio je tata.

- Kad joj je umro jedan bliski prijatelj, na sprovodu se ponašala kao da je jako tužna i da ju je to jako povrijedilo, a kasnije mi je priznala da je to sve bila samo gluma i da se zapravo osjeća jako 'neutralno' - napisao je u objavi.

Piše da je također rekla da se nikad nije osjećala krivom za nešto što je učinila i da ne zna kakav je to osjećaj krivnje.

Tijekom svoje veze, mlada žena je ocu jasno dala do znanja da nema namjeru reći dečku za svoju dijagnozu. 

Ali, zbog nedavnih događaja i mogućnosti vjenčanja, ovaj otac osjeća da ne može samo sjediti sa strane i dopustiti da se to dogodi.

- Jasno sam joj dao do znanja da mu mora reći istinu prije nego što se uda, da njezin dečko ima pravo znati za njezinu dijagnozu i da treba razmisliti o tome, ili da ću mu ja reći, na što mi uvijek odgovara da se ne bih usudio - nastavlja. 

Velika ljubav: Tata i kći u istoj pozi za njegovu i njenu maturu
Velika ljubav: Tata i kći u istoj pozi za njegovu i njenu maturu

- Ali, ako bude potrebno, hoću. Stvarno volim i poštujem tog mladića, i osjećao bih se strašno čuvajući tu 'tajnu' od njega. Ne mogu mu dopustiti da uđe u brak s mojom kćeri, a da ne zna za njezinu dijagnozu - napisao je anonimni tata.

Završio je objavu s time da se sad pita bi li bio loš čovjek kad bi dečku svoje kćeri rekao istinu? 

Odgovori koje je dobio na svoju objavu su jasno odrazili u koliko se kompliciranoj situaciji čovjek nalazi. 

- U svakom slučaju, etički ste kompromitirani. Vjerojatno je najbolje da se držite izvan toga - napisao je jedan korisnik Reddita.

- Mislim da se vaša kći jako naradila da bi došla do ove točke u svojem životu... a kad biste njezinom dečku rekli istinu vrlo vjerojatno biste ju potpuno uništili i usmjerili na loš put. Samo misao - napisao je drugi korisnik. 

Međutim, mnogi korisnici foruma su napisali da dečko mora znati istinu prije nego što se odluči na idući korak u vezi. 

- Koje sr***, kakva je to grozna situacija. Znam da je ona tvoja kći, ali ovo je brak za ovog tipa i zaslužuje znati. Već si joj rekao da ćeš mu reći ako mu ona prva ne kaže. Mislim da bi mu trebao reći - napisao je treći korisnik. 

Recite nam u komentarima što mislite kako bi otac trebao postupiti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru
'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno