Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Trendovi uređenja doma donose otkačene stilove

Trendovi uređenja doma donose otkačene stilove
6

Gotovo barokna kićenost, dolazak novih stilova, neobične kombinacije namještaja i povratak prirodnih materijala obilježit će 2008. godinu

VIDEO

Minimalizmu u uređenju interijera konačno je odzvonilo, slažu se dizajneri. Umjesto inzistiranja na prozračnosti i čistim linijama namještaja, 2008. godina donijet će veselu pretrpanost, otkačene nove stilove i gotovo baroknu kićenost. Hladne boje koje su dugo dominirale stanovima također izlaze iz mode, a zamjenjuju ih topli tonovi i raskošni materijali. Umjesto sjajnih, uglačanih površina u trendu su matirani, prirodni materijali poput drveta i pluta, a tradicionalni i stilski namještaj ponovno osvaja interijere. Ipak, sad ga je dopušteno, dapače poželjno, kombinirati s modernije dizajniranim pokućstvom.

>>> Uređujete li kuhinju, najbolje je odlučiti se za vedre boje koje podsjećaju na tropsko voće - žutu limunove nijanse, boju limete, kivija ili mandarine. Ove boje dobro će funkcionirati i u ostalim prostorijama - najsigurnije ih je kombinirati s crnom i bijelom kao živopisni detalj, no hrabriji se mogu odlučiti i za dojmljivije kombinacije. Umjesto vatreno crvenemožete upotrijebiti nježnije tople tonove dinje ili boje mrkve, osobito na različitim prekrivačima.

>>> Savjesni kupci u svijetu sve češće postavljaju pitanja o tome kako i od čega je neki komad namještaja izrađen. Prednost se daje komadima od reciklirana, pa čak i otpadna materijala. Obnavljanje starog namještaja također je trend među ekološkim svjesnijima - dakle, obojite i ponosno izložite onaj stari, demodirani “kredenc” iz garaže.

>>> Drveni namještaj odlično se uklapa u ovogodišnje trendove uređenja interijera. Ipak, poželjno ga je malo osuvremeniti i kombinirati s naizgled nespojivim bojama poput plave ili ljubičaste. Drvo stvara topli, domaći ugođaj, a možete ga kombinirati i s materijalima toplijih tonova.

>>> Kineski stil također je jedan od trendova za ovu godinu, no to ne moraju biti originalne vaze ili autentični lakirani ormarići. Dapače, poželjniji su “lažnjaci” u suvremenijoj izvedbi, koja podsjeća na elemente pop kulture. Zmajevi otisnuti na materijalima ili kao figurice također su “in”.

>>> Plava već nekoliko godina dominira u uređenju suvremenih interijera, a ni 2008. neće sići s prijestolja. Dizajneri preporučuju da je kombinirate sa svijetlosmeđim tonovima poput boje puti ili devine dlake. Također, plava će odlično izgledati u kombinaciji s blijedozelenom i žutom.

>>> Tematski uređene prostorije poput rustikalne kuhinje ili spavaće sobe u mornarskom stilu više nisu imperativ. Slobodno se možete poigrati s mješavinom različitih stilova, primjerice, u moderni interijer uklopiti pokoji komad namještaja naslijeđen od bake ili kraj tradicionalnog dvosjeda staviti moderni stolić za kavu. Ni ukrasi ne moraju biti u istom stilu.

>>> Detalji koji podsjećaju na lovačke domove ulaze u urbane prostore, ali u miroljubivijoj varijanti. Umjesto veprovih glava tu su kipići buljookih sova, dražesnih vjeverica i gljiva muhara. Pridružila su im se i fantastična stvorenja poput patuljaka, trolova i goblina. Polako se vraćaju čak i fototapete s malim srnama i konjima u trku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'