Obavijesti

Lifestyle

Komentari 101

Trikovi kako se ne napiti brzo: Nikada ne popijte piće do kraja

Trikovi kako se ne napiti brzo: Nikada ne popijte piće do kraja
1

Alkohol je vrlo teško izbjeći kada se ide na tulum, no postoje načini kako njegov utjecaj držati pod kontrolom. Donosimo vam i top 10 jela koja će vam pomoći da dulje budete trijezni

VIDEO

Tjedni unos alkohola po preporuci liječnika je zapravo prilično nizak. Preporučuju dva dana bez alkohola u tjednu. Za zdravu ženu granica je jedna standardna čaša vina dnevno (12 ml) ili ukupno pet u tjednu, a zdravom muškarcu granica su dvije standardne čaše vina dnevno ili deset tjedno.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:40

U društvu može biti teško ostati unutar tih ograničenja, ali postoje strategije koje mogu pomoći u smanjenju unosa alkohola.

- Pravilo broj jedan je polako piti, tvrdi Michaela Goecke iz Saveznog centra za zdravstvenu edukaciju u Koelnu, koja je sudjelovala u kampanji podizanja svijesti pod nazivom 'Znaj svoje granice'.

Evo što treba dodati u kuhano vino da bude savršenog okusa
Evo što treba dodati u kuhano vino da bude savršenog okusa

- Nemojte do kraja popiti svoje alkoholno piće i ne dopustite da vas domaćini nagovaraju da prihvatite još jedno piće - kaže Goecke.

- Ako se nađete u krugu više ljudi, ispijanje pokušajte pretvoriti u igru i tako postanite najsporiji u ispijanju u toj grupi. Ako vam se ponudi novo piće za, recite da ćete ga popiti kasnije, a ako budete imali sreće, potpuno će zaboraviti da su vas pitali za još jedno -dodala je.

Goecke vjeruje da mnogi ljudi koriste alkohol za gašenje žeđi, što je velika pogreška. Mineralna voda ili voćni sok mnogo su bolja opcija. Savjetuje uvijek imati čašu vode kraj sebe.

Idete li na tulum, jedite ovu hranu - da se ne napijete brzo

Top 10 jela koja će vam pomoći da dulje budete trijezni:

  • Špek i luk Odličan izbor pred odlazak na tulumarenje, ali, ako mislite biti bliski s nekime, luk ipak izbacite.
  • Kajgana Jaja u sebi imaju esencijalne aminokiseline koje su odlične u borbi protiv mamurluka.
  • Francuska salata Pravi je izvor odličnih namirnica koje pomažu da preživite razuzdani tulum. Sadrži jaja, kisele krastavce koji će opskrbiti tijelo elektrolitima, majonezu koja je masna i odlično ide uz alkohol...
10 razloga zašto dan započeti čašom tople vode i limunom
10 razloga zašto dan započeti čašom tople vode i limunom
  • Palenta s jogurtom Jogurt je bogat ugljikohidratima, mastima i proteinima, a u kombinaciji s kukuruznom krupicom pomoći će vam da bolje podnosite alkohol.
  • Pečena piletina s integralnom rižom Dugo će se zadržati u želucu pa će na neki način 'amortizirati' sav alkohol koji popijete. Zamijenite bijelu rižu s integralnom jer je bogata vlaknima i tijelu treba duže da je razgradi pa će duže otpuštati energiju. 
  • Pečeni losos s krumpirom Losos sadrži velike količine vitamina B12 kojeg alkohol izvlači iz tijela. Osim toga, to je masna riba, a zna se da masna hrana ide dobro uz alkoholna pića. 
  • Krekeri s humusom Krekeri su bogatu ugljikohidratima, a humus je pravi izvor vitamina B. Humus se radi od slanutka, a poznato je kako su grahorice odličan izbor u borbi protiv mamurluka. 
  • Špageti bolognese Razina glikogena se mijenja u tijelu kada u njega uđe alkohol, ali tjestenina će se pobrinuti da ta razina ostane na normali jer je bogata ugljikohidratima. Meso će vas duže držati sitima pa se nećete tako brzo napiti.
  • Pohana svinjetina s rižom Još jedno prilično teško jelo uz koje se bez puno razmišljanja može popiti koja čašica više.
  • Bogati sendvič U njega možete staviti sve što imate kod kuće - salamu, sir, pršut, kobasice... Svakako ga malo premažite maslacem kako bi bio još masniji.

NAJVEĆI ZAVODNICI ZODIJAKA: Škorpioni su opasni i neodoljivo seksi, ali to je ništa u usporedbi s ovim znakom! 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 101
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam