Lifestyle

Komentari 3

Turistički časopis u Poljskoj o idealnom odmoru u Hrvatskoj

Turistički časopis u Poljskoj o idealnom odmoru u Hrvatskoj

Poljsko izdanje časopisa 'National Geographic Traveler' posvećeno je Hrvatskoj kao turističkoj destinaciji, što je dodatna prilika za promocijom na poljskom tržištu s kojeg se i ove godine očekuje dobra posjećenost

HTZ prenosi da se u najnovijem posebnom izdanju poljskog "National Geographic Travelera" s naslovom "Hrvatska - 23 putovanja života" na 116 stranica, uz tekstove, nalaze fotografije i korisne informacije poljskih novinara i putopisaca o Hrvatskoj.

Zastupljene su sve hrvatske regije, a tematski su obuhvaćene razne atrakcije koje Hrvatska nudi, kao i ideje za idealni odmor ljubitelja adrenalina i aktivnog odmora, uživanja u suncu i moru te netaknutoj prirodi hrvatskih nacionalnih parkova, za city break odmor u gradovima poput Zagreba, Splita ili Dubrovnika.

- Vjerujemo da će odlične slike i tekstovi u tom izdanju biti dodatna inspiracija Poljacima da posjete hrvatske destinacije već ove godine - smatra direktorica HTZ predstavništva u Poljskoj Agnieszka Puszczewicz.

To je izdanje priredio novinarsko-urednički tim s glavnom urednicom "National Geographic Poland" i "National Geographic Traveler Poland" Agnieszkom Załęska-Franus, koja je poručila da puno Poljaka obožava Hrvatsku, o čemu svjedoči i činjenica da im je Hrvatska već godinama jedna od omiljenih ljetnih destinacija.

- Tako se i stvorila ideja da posebno izdanje časopisa u potpunosti posvetimo Hrvatskoj i njezinim ljepotama, malim i većim gradovima, ukusnoj kuhinji, odličnim vinima te prekrasnoj prirodi - istaknula je. 

Direktor HTZ-a Kristjan Staničić u priopćenju podsjeća da je Poljska za hrvatski turizam jedno od najvažnijih tržišta, koje je i u prošloj, pandemijskoj godini pokazalo dobre rezultate.

- Poljski turisti su 2020. zauzeli visoko treće mjesto po ostvarenom turističkom prometu, s oko 4,6 milijuna noćenja. Snažan doprinos s tog tržišta očekujemo i ove godine, u čijem su dosadašnjem dijelu Poljaci u Hrvatskoj ostvarili više od 100 tisuća noćenja - zaključio je Staničić.

Najčitaniji članci