Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

U borbi protiv bora i staračkih pjega najbolja je noćna krema

U borbi protiv bora i staračkih pjega najbolja je noćna krema
1

Rutina u njezi kože: Krema ne mora biti skupa. Bitno je odabrati pravi tip koji odgovara vašoj koži i paziti da je tijekom zimskih dana nanosite svaku večer

VIDEO

Koža najbolje upija hranjive tvari dok spavate pa je nanošenje noćne kreme ritual koji ne biste smjeli preskakati. Osim što njeguju i revitaliziraju kožu, noćne su kreme najmoćniji borci protiv bora, akni, pigmentacijskih mrlja i staračkih pjega.

Potiču cirkulaciju, povećavaju proizvodnju kolagena i elastina te usporavaju starenje kože. Kako biste u moru marki odabrali kremu koja vašoj koži savršeno odgovara, obratite pozornost na nekoliko faktora - godine, tip kože, sastav kreme te posebne zahtjeve kože kao što su prevencija bora, uklanjanje pigmentacijskih mrlja i sl. 

S upotrebom noćne kreme valja početi u 30-ima jer u toj dobi koža gubi elastičnost, opada proizvodnja kolagena, a bore postaju vidljivije. Idealne su kreme s antioksidantima i aktivnim sastojcima poput aminokiselina, ceramida i retinola. Ženama u četrdesetima uglavnom najbolje odgovaraju kreme koje sadrže peptide, ekstrakt soje i vitamine jer su dovoljno moćne da se bore protiv podbuhlosti, bora i pigmentacijskih mrlja. U pedesetima i šezdesetima najbolje su hidratantne kreme za zrelu kožu.

Dodatak parfema na osjetljivoj koži izaziva crvenilo

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pri odabiru noćne kreme za osjetljivu kožu svakako treba izbjegavati teške formule te parfimirane noćne kreme koje mogu prouzročiti pojavu osipa i crvenila, upozoravaju dermatolozi. Odaberite laganu kremu, primjerice s krastavcem, čajevcem, aloe verom ili indijskim neeemom. Ako je koža lica masna, birajte kreme koje ne sadrže ulja s oznakom “oil free” ili lagani noćni losion.

Suha koža treba snažnu noćnu njegu

S obzirom na to da koža noću dodatno gubi vlagu, suhoj koži najbolje pristaju hranjive noćne kreme koje će regulirati ravnotežu vlage, a to su preparati na bazi glicerina te kreme s avokadom, bademovim uljem i shea maslacem koji će poboljšati strukturu kože, vratiti joj mekoću i svjež izgled. 

Područje vrata najbrže stari

Nakon čišćenja lica i vrata blagim preparatom tapkanjem osušite kožu. Potom nježnim kružnim pokretima prema gore na lice nanesite noćnu kremu izbjegavajući područje oko očiju. Obvezno nanesite kremu i na vrat jer su na njemu bore najizraženije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju