Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
107 komentara

U braku su 11 godina: 'Muž me nije ni pipnuo već osam godina'

Popularna TV voditeljica iz Švedske u braku je 11 godina i mislilo se da je u pitanju sretna bračna zajednica. Međutim, nedavno je objavila da se razvodi od muža, a razlog je zapanjio mnoge

British Comedy Awards 2011 - London
Foto: Ian West/Press Association/PIXSELL
107 komentara

Ulrika Jonsson (51), švedska televizijska voditeljica i književnica, proteklih 11 godina provela je u braku sa Brianom Monetom, međutim, nedavno je objavila da se razvodi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ulrika Jonsson (@ulrikajonssonofficial) on

Tu priliku iskoristila je i da progovori o svojoj traumi - braku bez seksa. Jer, kako kaže, ona osam godina nije imala seksualne odnose sa uskoro bivšim suprugom.

- Prije skoro dvije godine, taman prije mog 50. rođendana, pomislila sam kako bih se morala pomiriti s tim da se nikad više neću seksati. Zašto sam to pomislila? U tom trenutku nisam se seksala skoro pet godina. Mislila sam da je taj dio mog života gotov. Mislila sam da ću umrijeti od tuge - tek sam napunila 50 godina, a već živim kao penzioner. Žena u meni je umirala, osjećala sam se odbačeno i zbunjeno. Oduvijek sam uživala u ljubavi i seksu i pitala sam se kako je odnos između mene i muža zamro.

ISKRENE ISPOVIJESTI Lekcije slomljenog srca: Evo što nas je bol naučila o životu

Da, tu su i djeca i sve normalne otežavajuće okolnosti, ali moja želja za seksom nikad nije isparila. Naravno, taj nedostatak seksa vodio je u dublje emotivne probleme. Osjećala sam se odbačeno, neželjeno, stalno sam preispitivala što je to toliko pogrešno i odbojno u meni. Onda je počela i menopauza, ja sam se udebljala, postala zaboravna i više od svega bi mi značilo da je moj suprug povremeno bio nježan prema meni kako bi mi pokazao da sam i dalje u redu. Umjesto toga, sama sam izlazila na kraj s tim.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ulrika Jonsson (@ulrikajonssonofficial) on

Brian i ja smo od početka bili zaljubljeni, ali kada se sad osvrnem na naš brak, jasno mi je gdje sam trebala vidjeti probleme. Ja sam uvijek bila otvorena po pitanju emocija, on ih je uvijek krio. Zapravo, bilo kakav razgovor s njim bio je težak, i često bi pogrešno shvatio što govorim čak i kada smo pričali o običnim, svakodnevnim stvarima. Međutim, ja sam to uporno ignorirala. Također, od samog početka nismo dijelili smisao za humor. Prvo sam mislila da sam možda previše sarkastična za njega, ali spektar mog humora zaista je širok. Ipak, nikad, kako god da sam se šalila sa njim, nisam dobila ni osmjeh sa njegove strane. Vama se to možda ne čini kao tragedija, ali teško je kada ne možete sa nekim podijeliti smiješnu i komičnu stranu života.

MILAN I CELESTINA IZ ISTRE Vječna ljubav: 'Volimo se 77 godina, još od Uskrsa 1942.'

I na kraju, što je još ubilo našu bliskost? Djeca su UVIJEK, baš uvijek dolazila na prvo mjesto. I on i ja smo žrtvovali sve za njih. Pokušavala sam pričati s njim, na razne načine. Vikala sam, molila, šalila se, ali nije reagirao.

Na kraju sam shvatila da Brian nema trunke empatije. To objašnjava činjenicu da sam se toliko puta slomila pred njim, a on me je samo blijedo gledao. Nije shvaćao što se događa.

Na kraju me je doveo do toga da mislim da sam nerazumna, bijesna, zahtjevna žena. Nisam. Samo sam ljudsko biće, s emocijama.

Nastavit ćemo i dalje odgajati djecu najbolje što možemo. A ja ću probati ispočetka - ispričala je Ulrika iskreno za britanski The Sun.

DOMAĆA ZVIJEZDA ISKRENO O PROŠLOSTI: Živjela sam u smeću i spavala po cijele dane

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message