Obavijesti

Lifestyle

Komentari 22

U Düsseldorfu uživajte u pivu u 'Najdužem baru na svijetu'

U Düsseldorfu uživajte u pivu u 'Najdužem baru na svijetu'
4

Filmoljupci koji se zateknu u Düsseldorfu ne smiju zaobići Muzej filma, a roditelji mogu biti sigurni da će njihovi 'malci' uživati u vodenom zoološkom parku...

Šoping u ulici Königsallee

Glavnu ulicu u gradu i najpoznatiju šoping destinaciju mještani od milja zovu Kö. Königsallee je prostrana aleja koja se zapravo sastoji od dvije ulice koje dijeli široki kanal. Kö je dugačka jedan kilometar i proteže se od Hofgartena, glavnog gradskog parka, do Ulice Carl-Theodora, a cijelom njezinom dužinom smjestili su se brojni butici, galerije, kafići i restorani.

Muzej filma

Filmoljupci ne smiju zaobići Muzej filma u kojem  je na zabavan i interaktivan način predstavljena povijest sedme umjetnosti od stvaranja filmova do iskustva gledanja, a cijeli drugi kat posvećen je lutkama za kazalište sjena.

Aquazoo – Löbbecke Museum

U vodenom zoološkom parku možete vidjeti vodene životinje iz cijelog svijeta, od malenih ribica preko kornjača do morskih pasa. U središtu parka se nalazi replika kišne šume u kojoj žive insekti i leptiri, ali i krokodili i aligatori. U parku se nalazi i prirodoslovni muzej.

Probajte pivo u ‘Najdužem baru na svijetu’

Kafići i barovi koji se protežu Starim gradom u Düsseldorfu poznati su pod zajedničkim nazivom ‘Najduži bar na svijetu’. Prema nekim procjenama tamo se nalazi više od 300 barova. U ulici Ratinger terase kafića se nadovezuju jedna na drugu pa izgleda kao da su sve dio jednog velikog lokala. Svim ovim barovima je zajedničko i to da poslužuju lokalno tamno pivo Altbier.

Šetnja po parku Hofgarten

Centrom Düsseldorfa dominira veliki park Hofgarten. Izgrađen je 1770., a proteže se sve od Starog grada sve do obala Rajne. Osim velikih livada, drvoreda, potoka i ribnjaka u parku se nalazi i barokna kuća Hofgärtnerhaus u kojoj se nalazi Muzej kazališta te dvorac Jägerhof koji je izgrađen u rokoko stilu 1763. godine. U njemu je nekoć boravio Napoleon, a danas se tamo nalazi Goetheov muzej.

Saznajte više o direktinim letovima za Düsseldorf iz Dubrovnika i Splita.