Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
23 komentara

U formi na godišnjem odmoru: Top vježbe za more i bazen

Sjedeći položaji u plićaku jačaju trbušne mišiće i stražnjicu, čučnjevi pomažu u oblikovanju nogu, a boks s otvorenim dlanovima u bazenu ili moru jača ruke

Fotolia
Foto: Fotolia
23 komentara

Plivanje je odlična vježba za kompletno tijelo, no bazen ili more mogu poslužiti za još intenzivniji trening. Najbolje je početi s vježbama za noge. Stanite u bazenu ili moru tako da vam voda seže do ramena i raširite noge. Nakon toga savinite koljeno i privucite ga prema prsima, dok istovremeno zamahujete suprotnom rukom. Izmjenjujte ruke i noge, pa postupak ponovite tri puta. 

Lagane vježbe za čvrsta bedra

Ostanite u vodi do ramena i lagano raširite noge dok ruke držite skupljene uz tijelo. Skupite i raširite noge i vježbu ponovite tri do pet puta. Ona će vam pomoći da učvrstite bedra. Iako naizgled jednostavna vježba, voda stvara otpor pa tijelo treba uprijeti više mišića da bi je izvelo. 

Sjedeći položaji jačaju trbušne mišiće, stražnjicu i bedra

Pronađite mjesto u plićaku i sjednite. Ispružite ruke ispred sebe pa potom koljena privucite najprije prema desnoj strani prsa i ispružite. Nakon toga isto ponovite, ali tako da primaknete noge prema lijevoj strani. Cijelo vrijeme držite torzo uspravan i ponovite ovu vježbu 24 puta. To će ojačati trbušne mišiće, stražnjicu i bedra. 

Ostanite u sjedećom položaju, ali savijte noge pod kutom od 90 stupnjeva. Ispružite ruke ispred sebe, pokušajte spojiti lopatice dok se naginjete naprijed-nazad. Postupak ponovite tri puta i ojačajte mišiće trbuha. 

Boks u bazenu ili moru jača ruke

Stanite u lagani raskorak i zauzmite položaj kao da boksate. Voda u bazenu ili moru bi vam trebala biti do ramena kako bi stvorila otpor. Nakon toga boksajte, ali otvorenim dlanom. Ponovite vježbu tri puta pod 30 sekundi. Ovaj tip vježbe jača ruke i trbušne mišiće. 

U plićaku se vježba cijelo tijelo

Uđite u pliću vodu tako da noge raširite najviše što možete i da voda seže do ramena. Potom ispružite ruke s dlanovima okrenutima prema dolje i podignite petu prema stražnjici. Vraćajući petu u prvobitni položaj, okrenite ruke tako da dlanovi gledaju prema gore. Trening ponovite s drugom nogom. Idealan je za vježbu kompletnog tijela. 

Skupljena koljena za dobar trbuh

Skupite noge i ispružite ruke, privucite noge prema prsima te ih obgrlite rukama. Izdržite u tom položaju najduže što možete, pa lagano spustite noge. Ponovite 12 do 16 puta u tri serije vježbi. Ovaj tip vježbe jača trbušne mišiće. 

Čučnjevi u vodi za lijepo oblikovanu stražnjicu

Plićak je idealan za čučnjeve. Napravite 12 čučnjeva u tri serije vježbi, ali tako da ruke umjesto ispred sebe držite iznad glave. Čučnjevi pomažu u oblikovanju nogu, stražnjice i trbuha. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message