Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Prvi put u Hrvatskoj: Nacionalni Tjedan školskog doručka

U hrvatskom Tjednu školskog doručka ideje kako jesti zdravije

Vrijeme posvećeno doručku prilika je da učenici dan započnu zdravim obrokom te steknu zdrave navike i pravilan odnos prema hrani, čime aktivno utječu na vlastito zdravlje u budućnosti

VIDEO

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) u sklopu projekta 'Živjeti zdravo', pod stručnim vodstvom prof. dr. sc. Sanje Musić Milanović,  prvi put obilježava nacionalni Tjedan školskog doručka.

Počeo je 12. listopada i traje do 16. listopada 2020., a cilj je podizati svijest o važnosti nutritivno bogatog doručka za učenike. Tijekom ovog tjedna škole će moći pokazati svoje programe doručaka u sklopu uzbudljivih natječaja i promotivnih aktivnosti.

POGLEDAJTE VIDEO: Zašto je doručak najvažniji obrok u danu?

Pokretanje videa...

00:37

- Naše školske kuharice i kuhari svaki dan vrijedno pripremaju tisuće i tisuće obroka za naše školarce. Želimo pokazati koliko cijenimo njihov trud i koliko je doručak važan dio svakog školskog dana. Vrijeme posvećeno doručku prilika je da učenici dan započnu zdravim obrokom, ali i da steknu zdrave navike i pravilan odnos prema hrani, čime mogu aktivno utjecati na vlastito zdravlje u budućnosti. Uz doručak rastemo, istražujemo, učimo, družimo se i zabavljamo -  izjavila je Ivana Šimić, nutricionistica zadužena za unapređenje školske prehrane u projektu Živjeti zdravo. 

Pijete kavu prije doručka? Nije najbolja ideja, ali uz doručak je
Pijete kavu prije doručka? Nije najbolja ideja, ali uz doručak je

Uz zdravstvene dobrobiti, školski doručak ima mnogobrojne dokazane pozitivne učinke na razvoj djece.

Zabok, 29.09.2020 - Radionica kuhanja sa djecom

- Poznato nam je da školski doručak, osim na zdravlje, povoljno utječe na učenje, pamćenje i sposobnost koncentracije učenika, a onda i na uspjeh u školi. Međutim, školski doručak je i prilika za vježbanje i razvoj socijalnih vještina, kako s vršnjacima tako i sa školskim osobljem. Baš kao i u obitelji, zajedničko okupljanje oko stola povezuje i zbližava učenike te time predstavlja neizostavan i važan dio školske svakodnevice - istaknula je Helena Križan, socijalna pedagoginja iz tima projekta Živjeti zdravo. 

Veganske i zdrave: Napravite brze palačinke od četiri sastojka
Veganske i zdrave: Napravite brze palačinke od četiri sastojka

Na mrežnoj stranici projekta Živjeti zdravo, u rubrici #ŽivjetiZdravoUŠkoli, nalaze se i dodatne ideje za škole i roditelje, ali i niz materijala kojima se mogu koristiti učitelji i odgojno-obrazovni djelatnici, roditelji koji žele pronaći ideje za doručke te sama djeca, koja mogu iskoristiti različite edukativno-zabavne materijale.

Hrvati i doručak: Otkrivamo što ujutro najčešće pojedu i popiju
Hrvati i doručak: Otkrivamo što ujutro najčešće pojedu i popiju

Proslavi školskog doručka pridružile su se mnogobrojne osnovne škole diljem Hrvatske, Društvo Naša djeca Zabok te glazbenica Ivanka Mazurkijević, chefica Nastasja Chiara Petrić i mnogi drugi gastroblogeri koji su putem svojih društvenih mreža podržali ovu hvalevrijednu inicijativu. Njihove ideje i poruke mogu se pronaći putem #ŽivjetiZdravoUŠkoli, a cijeli projekt pratite na društvenim mrežama projekta Živjeti zdravo – Facebooku i Instagramu, ističu u HZJZ.  

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje