Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

U Istru u lov na tartufe, a u Italiju na dan tjestenine

U Istru u lov na tartufe, a u Italiju na dan tjestenine
10

Livade u Istri su na popisu najatraktivnijih mjesta u Europi, obližnja Italija nudi festival čokolade i pašte, a Berlinu listopadu je domaćin Art Forumu

VIDEO

Brojne svjetske turističke agencije kao top-destinaciju jeseni preporučuju susjednu Italiju. Vrijeme u ranu jesen je još toplo pa znamenitosti možete razgledavati u kratkim rukavima. Budući da u ovo vrijeme završava zrenje plodova, ta gurmanska zemlja ističe se i po brojnim kulinarskim te vinskim sajmovima. U Perugi, poznatoj po čokoladicama Baci, nikako ne treba propustiti festival čokolade, na kojemu ćete upoznati sve njene oblike i okuse. Zadnji tjedan u listopadu, točnije 25., uživat ćete više nego inače u tjestenini jer je tada Međunarodni dan pašte. No jedan od važnijih sajmova je onaj u Albi, gdje svakog vikenda u listopadu možete ići u potragu za tartufima. Upravo se zbog tartufa i Hrvatska našla među deset najatraktivnijih jesenskih destinacija prema časopisu Forbes. Ističu mjesto Livade, gdje je pronađen najveći tartuf u svijetu.

U La Rioji slave se vrhunska vina
Najpoznatija španjolska vinska regija La Rioja sezonu vina otvara na dan sv. Mateja krajem rujna. Diljem regije, ali i u gradu La Rioji na sajmovima možete kupiti vrhunska vina, obići s vinotoursom vinograde i vinske podrume, ali se i opustiti u vinskoj kupelji.

Pješačenje ujesen u švicarskom Luganu
Švicarski grad Lugano, na obali istoimenog jezera, nalazi se i između dvaju talijanskih jezera - Como i Maggiore. Prekrasan panoramski pogled na jezero i okolne planine dok se šetate kroz bojama prošarane šumice privlače brojne turiste na pješačenje.

Promatranje kitova orki u Norveškoj
Početkom jeseni jata kitova vraćaju se na obale Norveške. Orke tamo dolaze kako bi se nahranile, a turisti specijaliziranim i sigurnim brodom mogu ih promatrati iz neposredne blizine. “Kitovski safari”, kako ga Norvežani zovu, posebno je spektakularan noću.

U listopadu Berlin postaje “art” meka
Berlin je početkom listopada domaćin najjače umjetničke scene u Europi. Četverodnevni festival Art Forum Berlin ugošćava suvremene umjetnike cijelog svijeta. Umjetnički hotel Arte Luise Kunsthotel, čije su sobe oslikali umjetnici, upotpunit će doživljaj.

Toskana - raj za velike gurmane
Bogatstvo okusa u ranu jesen slijeva se na štandove talijanske Toskane. Brojni gradići te regije organiziraju kulinarske i vinske festivale, pa tako u gradu Bagnone možete uživati u slasticama od kestena, a u gradu Castiglione d’Orcia u maslinovu ulju.

Tartufi u Hrvatskoj privlače Europljane
Istra, uz Italiju, u ranu jesen postaje pravo tragalište za tartufima. Najveći tartuf na svijetu teži 1310 kilograma, a pronašli su ga u istarskome mjestu Livade. Grad Buzet naziva se i gradom tartufa, zbog čega svi mediji preporučuju Hrvatsku ujesen.

Unutrašnjost Otoka najljepša ujesen
Novu Englesku, Škotsku i unutrašnjost Irske najviše se isplati vidjeti ujesen jer je bolje izbjeći vjetrovitu zimu i kišno ljeto. Nepregledan pogled na prošarane udoline i brdašca popunjena tradicionalnim kolibama sigurno ćete dugo pamtiti.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Dnevni horoskop za srijedu 24. travnja: Lav uživa u romantici, a Blizanci su pod 'povećalom'...
KOGA ZVIJEZDE 'MAZE'?

Dnevni horoskop za srijedu 24. travnja: Lav uživa u romantici, a Blizanci su pod 'povećalom'...

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 24. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje