Lifestyle

Komentari 86

U Karlovcu se otvorila prva hrvatska ambulanta za seks

U Karlovcu se otvorila prva hrvatska ambulanta za seks

Iako su seks ambulante praksa u EU, Hrvatska tek sad dobiva mjesto gdje ljudi uz punu diskreciju mogu potražiti savjet i pomoć kod sve češćih seksualnih tegoba

Boli vas grlo? Otići ćete doktoru. No što ćete učiniti ako nemate nikakve želje za seksom ili vam je pak odnos toliko bolan da frustrira vas i partnera?

Činjenici da će rijetko tko potražiti pomoć čak i ako se susretne s ozbiljnijim seksualnim problemom jer to u društvu predstavljaju tabu temu doskočio je karlovački psihijatar i seksualni terapeut, dr. Goran Arbanas. On je u sklopu Opće bolnice Karlovac otvorio prvu hrvatsku ambulantu za seks u koju mogu doći pacijenti koje njihovi liječnici opće prakse upute.

Oko četvrtina muškaraca i trećina žena ima neku seksualnu smetnju, a najčešće su problemi erektilna disfunkcija, preuranjena ejakulacija, smanjena želja za seksom i nemogućnost postizanja orgazma ili uzbuđivanja.

- Pacijenti dođu ustrašeni, a kada imaju takav problem neće ni prijatelja pitati, nego će samostalno tražiti rješenje - rekao je Arbanas za Večernji list.

Diskrecija je posve zajamčena, a dr. Arbanas objašnjava kako su takve ambulante posve normalne u svijetu. Imaju je sve europske i neke islamske države, a unatoč tome hrvatska administracija ne poznaje seksualnu medicinu kao djelatnost, pa se vodi pod psihoterapiju.

Osnivač seks-ambulante Arbanas je i predsjednik Hrvatskog društva za seksualnu terapiju i član Izvršnog odbora Europske seksološke federacije.

Najčitaniji članci