Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
25 komentara

U ovoj firmi žene nose 'menga bedževe' za vrijeme onih dana

Čak se i u 2019. godini možemo složiti da je menstruacija i dalje tabu tema bez obzira gdje živite. Zbog toga je jedna japanska tvrtka svoje radnice zamolila da za vrijeme menstruacije nose 'period bedževe'

Foto: Instagram
25 komentara

Sve što možemo napraviti da menstruacija ne bude više tabu tema je korak u pravom smjeru. Da bismo to postigli, nema sumnje da moramo biti glasni i otvoreni.

'Period bedževi', japanske tvrtke 'Michi Kake' koja proizvodi proizvode za seksualno zdravlje, sadrže lik iz crtića 'Seiri-chan' koji je u Japanu postao simbol menstrualnog ciklusa. Međutim, reakcije na ovu ideju su bile podijeljene.

Staff working at Michi Kake store in Osaka in Japan, which is known for selling products related to female sexual and...

Posted by Sky News on Friday, November 29, 2019

Neke žene zbog  nekih stanja poput sindroma policističnih jajnika ne mogu imati menstruaciju. Zbog toga, ovo 'pravilo' japanske firme bi moglo izolirati te žene i učiniti da se osjećaju manje vrijednima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

For all of us who enter a super market and pick the cheapest available pack of sanitary pads - There’s tons of alternatives to what we have in the market now, there’s eco friendly pads, menstrual cups and cotton tampons that aren’t as harsh as the synthetic ones and take lesser time to decompose when compared to the synthetic alternatives. Ever tried any of these ? @mamtasmanta ———————————————————————— #periodstories #periodstruggles #periodssuck #periodstory #periodsarenormal #periodshame #periodswithoutplastic #periodstyling #periods #mamtasmanta #motherslove #support #orphangirl #periodstigma #periodsarecool #periodpoverty #periodpower #menstruationmatters #endperiodpoverty #periodcramps #periodpositive #pledgetochange #sustainability #sustainableliving #ecofriendlyliving #zerowaste #plasticfree #breakfreefromplastic #savetheplanet

Objavu dijeli ThePOBox Collective (@thepobox.in)

Također,  žene nisu jedine s maternicama. Trans muškarci s maternicama mogu dobiti mjesečnicu i sigurno se ne bi osjećali ugodno da se trebaju šetati noseći na sebi ove bedževe.

Japanska tvrtka je predložila da bi oni koji nose bedževe mogli dobiti dodatnu pomoć ili duže pauze, što se čini prilično zaštitnički. Umjesto bedževa, vodstvo tvrtke 'Michi Kake' trebalo bi se možda prije zapitati imaju li radnice pravo na besplatne menstrualne proizvode u firmi ili plaćeni oblik odmora. 

- U Japanu je tradicija da se o ženskoj seksualnosti i menstruaciji ne priča. Neće svi pozitivno reagirati na ovaj naš proizvod, ali ja sam jako uzbuđen oko toga. Nadajmo se da će naši 'period bedževi' žene učiniti snažnima, a ne izoliranima - rekao je Takahiro Imazu, voditelj trgovine, a prenosi Upworthy.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Foto: 24sata Video

 

 

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message