Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

U šoping sa zdravim popisom, tuna i masline su neizostavne

U šoping sa zdravim popisom, tuna i masline su neizostavne
1

Zdravi način života određuje zdrava smočnica, točnije kvalitetne namirnice koje su uvijek nadohvat ruci, ističu nutricionisti, pa je na policima neizostavna i tuna

VIDEO

Na prvome mjestu top-liste namirnica kojima hitno treba dati mjesta na polici u smočnici nutricionisti su izdvojili ekstra djevičansko maslinovo ulje. Uz bok tom aromatičnom ulju, koje je bogato zdravim nezasićenim mastima i antioksidansima, trebao bi stajati vinski ocat. On čak i u malim količinama daje specifičnu aromu raznim jelima, a ima jako malo kalorija i gotovo uopće nema masti. Zdravi način života određuje zdrava smočnica, točnije kvalitetne namirnice koje su uvijek nadohvat ruci, ističu nutricionisti, pa je na policima neizostavna i tuna u konzervi. Nije osobito skupa, a bogata je proteinima, vitaminom D te omega 3-masnim kiselinama. Potražite tunu koja je pakirana u vodi kako biste izbjegli dodatne masti i kalorije, savjetuju nutricionisti. 

Zdravi jelovnik ne može ni bez rajčica. Bogate su likopenom, antioksidansom koji pomaže u borbi protiv raka. Pri kupnji konzerviranih rajčica birajte one koje nemaju soli ili je imaju u malim količinama. Naravno, ako možete, birajte one svježe.

Bez milosti 

Čips, smoki i ostale nezdrave grickalice trebale bi biti zabranjene namirnice u smočnici, ističu nutricionisti. Zamijenite ih zdravim integralnim grickalicama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zobenom kašom bori se protiv kolesterola

Smočnica ne bi smjela biti ni bez zobene kaše, poručuju nutricionisti. Smjestite je u prvi red police. Ona pomaže u bitki protiv kolesterola i prevenira srčana oboljenja. Zahvaljujući tome što je bogata vlaknima, čovjek je sit nakon nje satima, objašnjavaju nutricionisti. 

Ječam se brzo kuha i snižava kolesterol

Ječam je sjajna zdrava namirnica koja ima tu prednost da je brzo gotova. Njegova vlakna bogata su tvarima koja pomažu u snižavanju kolesterola, objašnjavaju nutricionisti. Odličan je izbor za lagane večere, a pristaje i u zasitnijim jelima s piletinom.

Leća je bogata vlaknima i proteinima

Leća je zrnasta mahunarka koja je bogata proteinima i vlaknima, a ima jako malo masti. Brzo se kuha te odlično odgovara juhama, umacima i salatama. Odlično se slaže i s rajčicom, lukom, češnjakom, mesom te ovčjim i kozjim sirevima.

Bake su znale vrijednost oraha

Orasi su namirnica bez koje ne bi smjela biti niti jedna smočnica, preporučuju nutricionisti i sve brižne bake. Oni su idealni za brzo podizanje energije, a djeca ih obožavaju. Sadrže velike količine proteina, vlakana i kalcija, a nezamjenjivog su okusa.

Integralno tijesto savršeno paše s češnjakom i pestom

Integralno tijesto ima triput više vlakana od običnog tijesta, pa ga nutricionisti preporučuju iako je skuplje. Budući da mu je okus jednak, najbolje pristaje s češnjakom i pestom, savjetuju gastroznalci. Integralna riža također je mnogo zdravija od obične, slažu se nutricionisti. Ona sadrži mekinje koje obiluju hranjivim tvarima potrebnim za dobar imunitet.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara