Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
22 komentara

U spomen na sestricu koja je umrla od leukemije ošišao kosu

Nakon tragične smrti malene Holly shrvanoj obitelji u pomoć je priskočila udruga zahvaljujući kojoj su lakše prebrodili to bolno doba. Njezin stariji brat odlučio je dobro vratiti dobrim

22 komentara

Jesse Pannenburg (11) iz Adelaidea ošišao je svoje duge plave kovrče pred cijelom svojom školom kako bi prikupio sredstva za dobrotvorno društvo koje pomaže oboljelima od raka, a sve u spomen svoje sestre koja je prije pet godina umrla od leukemije.

Skupio je skoro 35.000 kuna za udrugu Childhood Cancer Association - organizaciju koja je puno pomogla njegovoj obitelji u trenutku kad su saznali da njegova mlađa sestra, koja je preminula prije svog prvog rođendana, boluje od leukemije.

Njegov čin, ne samo da je podržao rad organizacije, nego se na ovaj način i prisjetio sestre Holly koja je ove godine trebala krenuti u osnovnu školu sa svojom braćom Jessejem i Maxom, piše Daily Mail.

Tijekom šišanja i brijanja glave, Jesse nije mogao izdržati da ne pusti suzu, nakon čega mu se pridružila majka kako bi ga utješila. Obrijana kosa će biti donirana za izradu perika osobama koje pate od leukemije. 

- Gledao sam razred u koji bi Holly danas trebala ići i mogao sam ju tamo zamisliti s tom djecom - ispričao je Jesse.

Mala Holly Pannenburg umrla je nakon sedmomjesečne bitke s bolesti, samo par tjedana prije nego što je trebala napuniti godinu dana. Jesse je imao samo sedam godina kad je Holly dijagnosticiran rak.

- Holly je ostala u bolnici s mamom. nakon kemoterapije bilo joj je jako loše i sva kosa joj je ispala - napisao je na internetskoj stranici na kojoj skuplja donacije za pomoć ljudima koji se bore protiv leukemije. 

- Moj tata, brat Max i ja smo svaki dan išli u bolnicu vidjeti Holly. Upoznali smo mnogo djece koja boluju od raka i nitko od njih nije imao kosu - prisjeća se Jesse.

- Udruga Childhood Cancer Association je puno pomogla Holly i mojoj obitelji, a i dan danas nam pomažu kad to trebamo - izjavio je Jesse.

Jessejeva majka Alice Pannenburg izjavila je da je bila potpuno preplavljena osjećajima kad je vidjela koliko potporu od škole je dobio njezin sin Jesse za svoj nesebični čin. Kao i s idejom da škola namjerava nazvati novo dječje igralište prema njezinoj kćeri.

- Jednostavno sam bila toliko dirnuta s time da postoji mali djelić Holly u školi koju moji dečki pohađaju - izjavila je Alice.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message